Cine a fost ”Pogo”, salvamontistul pasionat de sporturi extreme, decedat în avalanșa de la Bâlea: ”Munții m-au definit, nu știu ce m-aș face fără munți”

În cursul zilei de vineri, o avalanșă puternică a avut loc în zona Bâlea Lac, în urma căreia, din păcate, o persoană și-a pierdut viața. Este vorba de salvamontistul Paul Popescu, cunoscut de prieteni ca Pogo, de numai 33 de ani.

17 feb. 2024, 12:30
Cine a fost ”Pogo”, salvamontistul pasionat de sporturi extreme, decedat în avalanșa de la Bâlea: ”Munții m-au definit, nu știu ce m-aș face fără munți”

Din pasiune pentru sporturile extreme, dar și din dragoste pentru zona montană, Paul Popescu sfida mereu moartea schiind în locuri sălbatice. Paul Popescu, numit și Pogo așa cum îi spuneau prietenii, a fost prins de o avalanşă la Bâlea Lac. Bărbatul, salvamontist de profesie, făcea dintr-un grup de patru persoane care a urcat pe munte şi în timpul liber.

Din păcate, colegii săi care se aflau cu el nu au mai putut face nimic pentru el. Tânărul și-a pierdut viața la vârsta de doar 33 de ani.

În urma decesului său, trupul lui Paul Popescu a fost adus la Bâlea Cascadă și urmează să fie predat IML-ului, potrivit Observatornews.ro.

Totodată, potrivit informațiilor emise de specialişti, avalanşa a avut linie de fractură undeva la 250 m, și cale de rulare 400 m diferenţă de nivel, lungime 800m, astfel că victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat.

La începutul anului 2024, Paul Popescu apărea într-un documentar realizat de doi schiori olandezi, ajunși la Bâlea la invitația sa. Salvamontistul le povestea de cât de mult înseamnă munţii pentru el.

Citește și: Prognoza meteo. Un ciclon aduce nebulozitate în weekend, dar primăvara vine de săptămâna viitoare

„Munții sunt cei care m-au definit, îmi oferă atât de mult. Nu știu ce m-aș face fără munți. Cu cât văd mai multe locuri, cu atât apreciez mai mult ceea ce am acasă. Sunt atât de multe locuri în care mi-aș mai dori să schiez mai mult. Sper să trăiesc 100 de ani, să fiu sănătos și să pot schia cât mai mult, să împărtășesc acest lucruri cu prietenii mei și să le transmit mai departe copiilor mei.

Numele meu este Paul, prietenii mei îmi spun Pogo. Sunt un om care muncește pe munte. Numele văii este Bâlea și o îndrăgesc pentru cât de sălbatică este. Nu sunt pârtii de schi amenajate, totul este sălbatic. De exemplu, aici am fost prins de o avalanșă mare. Eram împreună cu trei prieteni… am avut noroc”, povestea Paul Popescu, potrivit Turnul Sfatului.

Citește și: Biografia secretă a generalului Florian Coldea. Începuturile şi acensiunea sa în fruntea SRI, cum a rezistat 12 ani şi care a fost rolul lui Traian Băsescu