Cine a fost Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor ’70: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”. S-au împlinit 20 de ani de la moartea actriței

Cine a fost Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor '70. A fost una dintre marile actrițe pe care le-a avut România, iar pe 30 martie s-au împlinit 20 de ani de la decesul ei. A intrat cu ușurință la inimile spectatorilor, dar și bărbaților din viața ei.

30 mart. 2023, 15:01
Cine a fost Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor ’70: „M-am săturat să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat!”. S-au împlinit 20 de ani de la moartea actriței
Cine a fost Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor '70

Cine a fost Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor ’70. Pe cât a fost de talentată și de admirată, pe atât a fost de controversată. A fost căsătorită de două ori, dar a avut mai multe derapaje erotice.

Din prima căsătorie, cu antrenorul Emeric Jenei, a avut un băiat și o fată, singurii copii, iar cel de-al doilea soț i-a fos Dan Tufaru, fostul Andei Călugăreanu. Atunci când bărbatul s-a îndrăgostit de Vasilica, era încă soțul celebrei artiste.

Citește și: Tora Vasilescu, sedată de fostul iubit: „Un îngeraş m-a îndemnat să fac asta şi am scăpat”. Dezvăluiri şocante despre marea actriţă a României

Cine a fost Vasilica Tastaman, femeia fatală a anilor ’70

Actorul Vladimir Găitan își amintește de povestea de iubire dintre Vasilica Tastaman și Dan Tufaru, care era mai mic decât ea cu 11 ani: „Eram la Moscova cu ei. Acolo s-a produs un foc voltaic, acolo s-a îndrăgostit Dan de Vasilica. A fost dureros mai apoi, pentru că Dan era căsătorit cu Anda Călugăreanu”.

Vasilica Tataman a divorțat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul cu năbădăi, actrița având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură.

Considerată femeia fatală a acelor timpuri, blondă, cu părul lung și ondulat, Vasilica Tastaman cucerea publicul, în special bărbații, cu farmecul său irezistibil. A jucat în filme care s-au bucurat de un imens succes la public: „B.D. în alertă”, „Eu, tu şi Ovidiu”,, „Nea Mărin miliardar”, „Veronica”, „Grăbeşte-te încet” şi multe altele.

A pășit pe scenă la doar 16 ani, în orașul ei natal Brăila, unde a fost remarcată imediat și a avut o evoluție rapidă. Radu Beligan era profund impresionat de talentul ei. “Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea nici un fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea“, mărturisea marele actor.

În 1981, s-a stabilit în Suedia unde a jucat pe scena teatrului din Malmö. S-a stins din viață pe 30 martie 2003 și a fost înmormântată în București.