Cine a organizat protestele de la Cluj: un student maghiar care învaţă la Budapesta

Amplul protest din Cluj, unde peste 5.000 de oameni au protestat impotriva premierului Victor Ponta, a pornit de la initiativa unui tanar student, Andrei Farcas, scrie site-ul local ActualdeCluj. Potrivit sursei citate, acesta a creat mai intai cu un event pe Facebook, unde s-au inscris 7.000 de persoane. A urmat obtinerea aprobarii din partea Primariei Cluj-Napoca.

10 nov. 2014, 13:22
Cine a organizat protestele de la Cluj: un student maghiar care învaţă la Budapesta

Andrei Farcas are 23 de ani si e masterand in anul 2 la Studii Medievale, in Budapesta. Este membru fondator al asociatiei de reenactment istoric Clujul Medieval.

„Sunt foarte interesat de evenimentele din tara si conectat cu ce se intampla in Cluj in mod particular, de aici si interesul meu activ pentru ce s-a intamplat la alegerile din 2 noiembrie”, spune el, pentru actualdecluj.ro.

„In seara acelei zile (duminica primului scrutin-n.red.), cand tot Internetul vuia de nemultumire si revolta, am fost inclus pe pagina de Facebook a unui eveniment, toata lumea vorbea acolo de organizarea de proteste la nivel national, insa nimeni nu propunea nimic concret. Asadar eu si un prieten de-al meu din Timisoara, Edwin Sebastian Marc, am luat initiativa, in ideea ca cineva trebuie sa faca primul pas, sa initieze paginile unor evenimente concrete pe Facebook. Asa a luat nastere evenimentul de la Cluj; in primele 24 de ore aproximativ 2.400 de oameni au dat join, si o multime de oameni au raspuns chemarii mele de a ma ajuta cu organizarea, intrucat eu nu eram in Cluj. Asa s-a constituit o echipa de oameni care nu se cunoscusera inca intre ei, dar care au reusit sa organizeze, dupa spusele Jandarmeriei, unul dintre cele mai frumoase si mai mari proteste din Cluj din ultimii 20 de an”, povesteşte Farcas.