Cine ar putea fi compania germană misterioasă anunţată de Ponta că investeşte în România

Premierul Victor Ponta a anunţat luna trecută că o mare companie germană va investi în România. Potrivit unor surse,  compania ar putea fi Daimler. 

15 apr. 2013, 08:51
Cine ar putea fi compania germană misterioasă anunţată de Ponta că investeşte în România

Compania germană Daimler ar putea fi investitorul anunţat de premierul Victor Ponta. Potrivit unor surse din piaţă, citate de Ziarul Financiar, compania deţinătoare a mărcii auto Mercedez-Benz ar fi interesată să investească în România.

Victor Ponta a anunţat luna trecută că o companie germană va investi în România. Premierul a mai spus că investiţia este una de la zero, respectiv greenfield, el arătând că de această investiţie se ocupă ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

Întrebat în ce domeniu va investi această companie, premierul a arătat că este vorba de un domeniu „foarte drag” României, în care lucrează deja doi mari producători importanţi.

În aceste trei luni şi eu personal, şi ministrul Şova, şi alţi miniştri de resort au avut discuţii cu investitori importanţi şi că aceste decizii nu se iau de pe o zi pe alta, dar în acest an vom avea investiţii străine importante”, a spus Ponta.

Presa a speculat că ar fi vorba despre BMW, însă premierul a negat, adăugând că anunţul va fi făcut public chiar de firma investitoare, potrivit înţelegerii.