Cine e Luminița, femeia moartă în explozia din Craiova. Mărturiile dramatice ale victimelor: „Ușa a zburat către mine. Geamurile sparte, zidurile puse jos”

Luminița Adriana s-a stins din viață noaptea trecută, într-o explozie uriașă care a avut loc la Craiova. Alți trei vecini au fost grav răniți. Pompierii caută în continuare alte presupuse victime pe sub dărâmături.

18 apr. 2024, 13:52
Cine e Luminița, femeia moartă în explozia din Craiova. Mărturiile dramatice ale victimelor: „Ușa a zburat către mine. Geamurile sparte, zidurile puse jos”

Luminița Adriana locuia în Craiova, deasupra apartamentului de la parter, unde s-a produs explozia. Din păcate, ea nu a mai putut fi salvată.

Pe lângă ea, alți trei vecini au fost răniți. Printre aceștia, se numără mama Luminiței, care a ajuns la spital. Ulterior, după ce a primit îngrijiri medicale, a fost externată.

Conform primelor informații date de pompieri, explozia ar fi putut avea loc din cauza unei acumulări de gaze. ”Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate”, a transmis ISU.

Citește și Accident mai rău ca în filmele de groază în Teleorman! Un Logan a fost străpus complet de o balustradă! Imagini șocante

Blocul era construit în 1960 și nu a fost niciodată racordat la gaze. Acesta este și motivul pentru care oamenii făceau tot felul de improvizații, toți având butelie.

ISU Dolj a reluat joi dimineață căutările presupuselor victime pe sub dărâmături. „În acest moment s-a reluat misiunea de căutare – salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate”, a transmis ISU Dolj.

Explozia a avut loc miercuri seara la un bloc cu un etaj din Craiova. În urma evenimentului, etajul întâi s-a prăbușit parțial. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

Mărturiile victimelor după explozia din Craiova: „Ușa a zburat către mine. Geamurile sparte, zidurile puse jos”

Locatarii blocului din Craiova, unde a avut loc explozia devastatoare, au vorbit despre coșmarul prin care au trecut. Extrem de speriați, oamenii au făcut mărturisiri șocante despre clipele de groază. Într-o secundă, s-au trezit prinși sub dărâmături. O persoană a povestit cum, efectiv, ușa s-a desprins și a venit peste el.

„Am intrat să vedem dacă e cineva în viaţă.”/ „Cineva ţipa: E cineva rănit, e mort!”/ „O bubuitură puternică de tot, uşa a zburat către mine!”/ „Am văzut un suflu. Eu tocmai intram în casă şi uşa a venit peste mine. Geamurile sparte, erau zidurile jos puse tot.”/ „Uşile la parter… nu mai e nimic, geamuri, toate sunt sparte, sunt făcute varză.”, au fost mărturisile tulburătoare ale locatarilor blocului unde a avut loc explozia, potrivit Observator News.

Mai mulți bărbați, victime la rândul lor, au dat o mână de ajutor, după ce au reușit să se salveze. „Am strigat şi am început să scoatem de acolo. Să îi ajutăm, să îi salvăm.”, a spus Vlad, unul dintre locatarii care au intrat în bloc pentru a-și salva vecinele.

Citește și Plan roşu de intervenţie la Craiova. Un mort şi doi răniţi după ce explozia a dislocat o mare parte din etajul unui bloc