Cine este bărbatul care şi-a făcut SELFIE cu „teroristul” care a deturnat un avion din dragoste

Britanicul Ben Innes din Aberdeen, ţinut ostatic la bordul aeronavei EgyptAir deturnată de Seif Eldin Mustafa pe aeroportul din Larnaca, a reuşit să-şi facă un selfie zâmbitor alături de piratul aerului. Innes a susţinut că încerca să privească de aproape centura plină cu explozibili, pentru a realiza dacă este sau nu reală, iar în acel moment nu avea nimic de pierdut, transmite The Guardian.

30 mart. 2016, 09:53
Cine este bărbatul care şi-a făcut SELFIE cu „teroristul” care a deturnat un avion din dragoste

„Nu sunt sigur de ce am făcut asta, am pus toate grijile deoparte în timp ce încercam să rămân bine dispus în faţa adversităţii. M-am gândit că dacă bomba nu este reală atunci nu am nimic de pierdut, aşa că am riscat pentru a o privi de aproape.

Am convins un membru al echipajului să traducă pentru mine şi l-am întrebat dacă vrea să facă un selfie cu mine. El doar a dat din umeri că este OK, aşa că m-am aşezat lângă el şi am zâmbit în timp ce ni se făcea poza. Trebuie să fie cel mai tare selfie”, a susţinut Ben Innes.

Britanciul s-a numărat printre ultimii trei pasageri eliberaţi de Mustafa.

„După jumătate de oră petrecută pe aeroportul Larnaca am cerut să fac o poză cu el, pentru că oricum stăteam cu toţii şi aşteptam. Mi-am zis de ce nu. Dacă ne aruncă în aer pe toţi atunci ce mai contează”, a explicat britanicul.

Ben Innes este un auditor de siguranţă, care locuieşte în Aberdeen. El se întorcea acasă dintr-o călătorie de serviciu, atunci când avionul în care se afla a fost deturnat.

Seif Eldin Mustafa, care a deturnat zborul companiei Egypt Air Alexandria-Cairo şi a forţat pilotul să aterizeze pe aeroportul cipriot din Larnaca, a folosit huse de telefoane mobile pentru a-i convinge pe membrii echipajului că poartă o centură plină cu explozibili. Peripeţia s-a încheiat şapte ore de negocieri mai târziu şi după ce fosta sa soţie cipriotă a fost adusă pe aeroport.

El a fost capturat de autorităţile cipriote, chair dacă iniţial a încercat să fugă pe pista aeropotului din Larnaca. Mustafa rămâne momentan în arestul autorităţilor cipriote şi nu este clar dacă Egiptul va cere extrădarea sa, pentru a fi judecat la Cairo.