Cel mai bătrân om din lume împlineşte 116 ani. Secretul longevităţii sale

Decanul de vârstă al omenirii a împlinit 116 ani vineri, iar oraşul unde locuieşte, în Japonia, va lansa un studiu asupra locuitorilor săi centenari pentru a afla secretul longevităţii lor. 

19 apr. 2013, 06:27

Jiroemon Kimura îşi va sărbători aniversarea cu apropiaţii săi, va primi vizita primarului din oraşul său, Kyotango (vestul Japoniei), şi va primi felicitările premierului nipon, Shonzo Abe, scrie AFP, citat de Agerpres.

Kimura este cea mai în vârstă persoană din lume, pentru bărbaţi şi femei deopotrivă. Cea mai în vârstă femeie, Misao Okawa, este de asemenea japoneză şi îşi va aniversa cea de-a 115-a zi de naştere la 5 martie.

Născut la 19 aprilie 1897, Kimura a lucrat timp de 40 de ani la poşta japoneză, apoi, după pensionare, s-a consacrat agriculturii până la vârsta de 90 de ani.

Nefumător, el are obiceiul de a mânca până îşi umple patru cincimi din stomac şi nu mai mult, a explicat un responsabil al oraşului de 60.000 de locuitori unde locuieşte Kimura.

De asemenea, consumă alcool în cantităţi rezonabile, iar deviza sa este „mănâncă uşor şi trăieşti mult”, potrivit aceleiaşi surse.

Aproape o sută de centenari locuiesc la Kyotongo, ceea ce a determinat autorităţile oraşului să lanseze un studiu privind obiceiurile alimentare ale acestora pentru a descoperi secretul longevităţii lor.

„Suntem interesaţi de ceea ce mănâncă şi în ce proporţii. Vrem de asemenea să ştim câtă sare mănâncă”, a detaliat responsabilul.

Situat între Marea Japoniei şi un lanţ muntos, aproape de oraşul istoric Kyoto, Kyotango are resurse abundente de fructe de mare şi culturi agricole, a subliniat acesta.

Controversă între cei mai bătrâni oameni din lume. O chinezoaică pretinde că are 127 de ani