Cine este misterioasa actriţă care l-a făcut pe Amza Pellea să calce strâmb. Actorul nu a putut rezista frumuseţii ei inegalabile şi şi-a părăsit soţia

Pe 27 octombrie 1975 debutau filmările la filmul "Osânda", care-i avea ca protagonişti pe Amza Pellea şi Ioana Pavelescu. Alături de ei, din distribuţie mai făceau parte nume mari ale cinematografiei româneşti: Ernest Maftei, Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Aimée Iacobescu.

30 sept. 2023, 19:44

Filmul prezintă povestea lui Manlache Preda (Amza Pellea), care revenea acasă după zece ani de ocnă şi doi de război. Învinuit pe nedrept de uciderea unui boier, Manlache decide să se refugieze în muncă alături de marea sa iubire, Rusandra (Ioana Pavelescu).

Finalul este unul tragic. Rusandra și copilul său mor, iar Manlache va fi răpus de gloanţele jandarmului Ion, cel care, la rândul său, era îndrăgostit de Rusandra.

Cine este misterioasa actriţă care l-a făcut pe Amza Pellea să calce strâmb

Condiţiile grele de la filmare, drumurile, scenele i-au apropiat pe cei doi protagoniști mai mult decât s-ar fi aşteptat. Intreaga echipă era nevoită să meargă în jur de 200 de kilometri pe zi pentru a putea să găsească un loc cu zăpadă.

Amza a ajuns să se îndrăgostească nebuneşte de Ioana Pavelescu, deşi era căsătorit. A fost o relaţie neasumată, de care, şapte ani mai târziu, el i-a vorbit actorului Candid Stoica, iar acesta l-a publicat pe blogul său în anul 2011.

Nimerişi la punctu’ slab. La «Osânda» avusei de la cel de sus o osândă. Om în toată firea, îmi pierdui capul şi mă-ndrăgostii de partenera mea din film şi, ca să nu mai fac contabilitate dublă, vorba lui Nea Iancu, plecai de acasă, că fata de care mă-ndrăgostii era, măi băiete, ceva ce nu se există decât în filme, ca să glumim.

Citeste si Viciul care i-a adus sfârşitul lui Amza Pellea. Dezvăluirea tulburătoare a fiicei sale: „Parcă știa ca viața e scurtă și merita arsă”

Avea nişte picioare care porneau direct din gât şi, ca să nu mai pierdem timp cu întrebarea ce s-a mai întâmplat, îţi mărturisesc că idila s-a terminat ca o vâlvătaie care se stinge repede, că fiind iarnă şi frig, fata îmi ceru un vizon. Ce să fac? Dădui din colţ în colţ, că să vezi, că o fi, c-o păţii, vezi Doamne, ca să treacă iarna. Dar avusei ghinion de-o iarnă lungă şi vrând-nevrând, fui obligat până la urmă să-i iau vizonu’… Şi trăirăm în pace şi onor până-n iarna următoare, când fuse neică iar o iarnă tare friguroasă şi fata îmi mai ceru iar un vizon, ca să aibă de schimb.

Dar acu’ mă gândii mai mult: bine, fac rost de bani, îi mai iau un vizon, dar ce mă fac dacă la anu’ vine o iarnă şi mai friguroasă şi o să mai vrea iar un vizon? Aşa că mă întorsei acasă cu coada-ntre picioare, iar nevastă-mea, mintoasă, mă primi cu braţele deschise”, îi mărturisea Amza Pellea actorului Candid Stoica.

Ioana Pavelescu, fascinată de partenerul ei de filmare: „Amza Pellea domina tot în jurul lui cu graţie şi bărbăţie”

Ioana Pavelescu, în schimb, nu a vorbit niciodată despre această relaţie, s-a limitat doar la a lăuda calităţile partenerului său de film.

Amza Pellea domina tot în jurul lui cu o graţie şi bărbăţie cum numai la marile personalităţi poţi vedea […] Era iarnă şi filmam în munţii Bucegi. Momentul naşterii. Rusandei îi venise sorocul să aducă pe lume un pui de om. Recuzita păstrase într-o cutie sângele îngheţat care mi se punea mie, pe picioare. Decorul, amenajat într-o biserică la – 35 de grade. Şi acum simt frigul şi asprimea cămăşii lipită de pieptul meu. Au fost zile dificile, urmăream, permanent evoluţia vremii. Într-o zi s-a pornit, pe neaşteptate, viscolul. Baiatul de la telecabină a refuzat să urce echipa sus pe munte, vântul bătea cu putere, în rafale şi riscul era foarte mare.

Citeste si Ea e artista care locuiește în apartamentul lui Nea Mărin Miliardar. Cum arată acum – VIDEO

Sergiu Nicolaescu a dat telefon la judeţeană, la Prahova, nu mai ştiu unde, a obţinut aprobare şi a semnat, pe proprie răspundere, deplasarea noastră la cota 2000. Am ajuns cu bine, ne-am pregătit şi înainte să înceapă filmarea, să dea „motor” mi-a spus: „Ioana, nici un moment să nu priveşti în jos. Îl ţii strâns, de mână, pe Amza!” Jos era prăpastia, un hău adânc plin de zăpadă şi ceaţă”, își amintește Ioana.