Cine este primul politician român care apare în scandalul damelor de companie de la Chişinău

Dragoș Nedelcu, un fost jurnalist, a relatat câteva episoade care arată cum afaceristul moldovean Vladimir Plahotniuc care a fost propus în funcţia de premier al Republicii Moldova, a oferit femei atât lui, cât și unor personalități din România, prezente, la Chișinău, în aprilie 2010, într-o seară din preajma lansării postului de televiziune Publika TV, potrivit Evz.ro. Mai mult decât atât, Nedelcu susține că un fost secretar de stat din Guvernul României ar fi fost filmat, iar o casetă a ajuns în posesia oligarhului.

29 ian. 2016, 19:52

Potrivit lui Dragoș Nedelcu, un fost jurnalist, extrem de implicat în proiectele lui Sorin Ovidiu Vântu, în Republica Moldova, un fost secretar de stat din Guvernul României ar fi fost filmat la Chişinău în ipostaze deocheate, iar o casetă ar fi ajuns în posesia lui Plahotniuc.

Citeşte şi: Ion Sturza, despre scandalul damelor de companie pentru politicienii români: Mulţi au transpirat ABUNDENT la Bucureşti

Scandalul sexual s-a amplificat după ce fostul premier moldovean Ion Sturza susţine că oligarhul Vladimir Plahotniuc le-a „livrat” politicienilor români dame de companie.

„Întotdeauna a utilizat șantajul, coruperea, inclusiv prin metode mai puțin ortodoxe. Spre exemplu plutoane de femei pe care le aducea politicienilor și elitelor la București. Pe urmă el nu se mai plictisea cu de-astea. El avea un club de noapte la Chișinău care era vizitat de tot felul de politicieni de la București”, a declarat Ion Sturza în urmă cu două săptămâni.

Nu a durat mult până să apară şi primul nume de pe lunga listă a politicienilor care s-au bucurat de plutoanele de femei de peste Prut: Dragoş Nedelcu.

„Thiess (Adrian Thiess, om de afaceri și candidat la Primăria Capitalei – n.r.) e prieten cu Răzvan Murgeanu. Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării de atunci, îl trimite pe Murgeanu, care era secretar de stat, la Chișinău pentru că președintele Băsescu promisese ajutor Moldovei. Murgeanu se îmbată la o locație de a lui Plahotniuc, e filmat și apare caseta. Thiess îl sună pe Plahotniuc să-l ajute cu caseta… neștiind dacă e legendă sau adevăr. Plahotniuc nu vrea doar jumătăți de măsură. Îi spune lui Thiess să stea liniștit”, povesteşte fostul jurnalist Dragoş Nedelcu pentru Evenimentul Zilei.

Contactat de jurnalişti, Răzvan Murgeanu susţine că nu-l cunoaşte pe Plahotniuc.

Citeşte şi: Fetiţe de Chişinău pentru politicieni români: Plahotniuc livra la Bucureşti dame de companie VIDEO

„Habar nu am avut cine este Vladimir Plahotniuc, până ce l-am văzut, de curând, la televizor. Nu aveam timp să mă îmbăt”, spune Răzvan Murgeanu, potrivit Evz.ro