Cine este Ramona Chiriac, femeia care va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare VIDEO

Ramona Chiriac va fi prima pe lista comună a alianței PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Această decizie vine ca rezultat al unor deliberări între cele două mari partide politice din România.

11 mart. 2024, 20:58
Cine este Ramona Chiriac, femeia care va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare VIDEO
Cine este Ramona Chiriac, femeia care va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare

Cine este Ramona Chiriac, femeia care va deschide lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Ramona Chiriac este o diplomată cu o carieră solidă începând din anul 2008. A absolvit Studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, iar palmaresul său academic cuprinde două diplome de masterat în domeniul studiilor europene și al administrației publice, obținute la universități din Germania și Olanda, precum și în studii de gen și inegalități, obținute la aceeași universitate din Cluj-Napoca. În plus, a participat la programe executive la universități de prestigiu precum Yale și Cambridge.

Citeşte şi: Coaliția de guvernare s-a reunit în ședință pentru alegeri. Cine va fi candidatul comun PSD – PNL la Primăria Capitalei

În iulie 2021, Ramona Chiriac a fost numită șefă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, poziție din care acționează ca reprezentant oficial al Comisiei Europene în țară, sub autoritatea președintei Ursula von der Leyen. Anterior, între 2016 și 2021, a ocupat funcția de consul general al României în landul Bavaria din Germania.

Citeşte şi: Când merg românii la vot. Guvernul României a aprobat calendarul electoral pentru alegerile europarlamentare și locale

Cu o experiență de aproape 20 de ani în domeniul afacerilor europene, Ramona Chiriac a lucrat și în administrația publică centrală și locală din România, cu focus pe pregătirea autorităților locale pentru integrarea țării în Uniunea Europeană. A fost responsabilă de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informații despre oportunitățile de finanțare și de diseminarea cunoștințelor despre UE în cadrul Ministerului Integrării Europene. Este de asemenea autoarea cărții „Big Issues and Big Words. Europe and Europeanness in the Romanian Presidential Discourse 1993-2007”, publicată în 2017.

Ramona Chiriac este căsătorită și are un copil.