Cine îl va îmbălsăma şi cum pe Hugo Chavez: Un expert filipinez îşi oferă serviciile

Un expert filipinez care l-a "eternizat" pe fostul dictator filipinez Ferdinand Marcos îşi oferă acum serviciile Venezuelei care deplânge moartea conducătorului ei, Hugo Chavez.

08 mart. 2013, 10:42
Cine îl va îmbălsăma şi cum pe Hugo Chavez: Un expert filipinez îşi oferă serviciile

După ce a auzit că venezuelanii ard de dorinţa de a-l avea permanent sub ochii lor pe Hugo Chavez, preşedintele lor care s-a stins din viaţă marţi, un expert un expert filipinez, cunoscut pentru că l-a îmbălsămat pe dictatorul Ferdinand Marco, mort în exil în Hawaii, în 1989, şi-a oferit serviciile, vineri, pentru a învălui într-o aură de eternitate trupul neînsufleţit al fostului lider de la Caracas.

Frank Malabed a avertizat că experţii ar trebui să acţioneze rapid, în scopul de a împiedica descompunerea cadavrului Chavez, ale cărui funeralii naţionale au loc vineri la Caracas. „Nu am fost contactat de autorităţile venezuelene, însă sunt pregătit. Mă pot ocupa de oricine, oriunde”, a declarat Malabed. „Cu cât aşteaptă mai mult, cu atât va fi mai dificil„, a ţinut el să precizeze, informează Mediafax.

Vicepreşedintele venezuelan Nicolas Maduro a precizat că Chavez va fi îmbălsămat la fel ca marii revoluţionari ai secolului XX, Lenin, Ho Chi Min şi Mao Zedong.

Metode noi

Expertul a mai spus că metodele de îmbălsămare s-au schimbat de la moartea lui Lenin. „Mi s-a spus că s-a folosit răşină pentru Lenin. Aceasta este ca şi cum ai face un cub de gheaţă. Iei o sticlă, o umpli cu apă şi o pui la congelat. Dacă mi s-ar cere aşa şi pentru Chavez, aş face altfel”, a mai spus expertul, explicând că, în cazul lui Chavez,  „trebuie injectat un fluid în artere, după golirea sistemului venos de sânge. Acest lucru se face cu o seringă hipodermică şi trebuie făcut treptat şi cu grijă.”

Malabed s-a format la Manila, într-o bază a forţelor aeriene americane, continuând meseria tatălui său, însărcinat cu pregătirea trupurilor militarilor ucişi în Vietnam în anii 1960. El i-a mbălsămat pe părinţii fosului preşedinte Fidel Ramos, pe actriţa de filme erotice Claudia Zobel, sau pe Benigno „Ninoy” Aquino, liderul opoziţiei şi inamicul lui Marcos, asasinat de forţele guvernului pe pista aeroportului, în ziua în care acesta s-a întors din exil, la 21 august 1983.