Cine merge la Ziua Izabellei? Cum a ajuns o greşeală pe Facebook să atragă 57.000 de oameni la o zi de naştere

Un eveniment postat recent de o adolescentă din Constanţa pe Facebook a reuşit să strângă în scurt timp zeci de mii de susţinători. Astfel, "Ziua Izabellei" a ajuns viral în toată România.

13 ian. 2015, 15:15
Iza şi Sara, două adolescente din Constanţa, bune prietene, şi-au făcut pagina de Facebook, cu toate că aveau doar 16 ani. Însă, atunci când au setat datele de naştere, fetele au publicat informaţia sub forma unui eveniment, acesta fiind modul în care a apărut „Ziua Izabellei”.
 
Ulterior, Iza a anunţat că în data de 14 martie 2015 are loc ziua ei şi că petrecerea este organizată la ea acasă. Deoarece nu a avut răbdare să-şi invite prietenii apropiaţi, ea a apăsat butonul „Invite all”. Evenimentul s-a răspândit şi în câteva zile a devenit viral, chiar dacă nimeni nu ştia cine este Izabella şi ce înseamnă „Ziua Izabellei”. În prezent, peste 57.000 de persoane au confirmat că vor ajunge la petrecerea anunţată într-o casă din zona Dacia, Constanţa.
 
Câteva ore mai târziu, fetele au postat un mesaj nou pe Facebook în care au anunţat că a fost vorba doar de o greşeală.
 
 
Doar ca să ştiţi, eventurile nu erau nici macar 0% reale! Totul a pornit dintr-o greşeală. Iza a creat evenimentele, dar erau pur şi simplu zilelele noastre de naştere! Adică nu invitaţi, nu petrecere, nu cadouri! Lumea a înţeles exact pe dos. Chestia asta o luase razna rău de tot, şi tot FB era infestat cu aşa ceva. Va rugăm să ne scuzaţi ca v-am creat iluzii. Nu va fi nicio petrecere!„, a scris Sara pe Facebook.
 
În prezent, evenimentul de pe Facebook a fost închis.
 
De asemenea, internetului românesc a folosit ocazia pentru a transforma evenimentul într-un Meme fiind vorba de sute de imagini amuzante cu privire la acest eveniment.
 
În acelaşi timp, există şi posibilitatea ca întregul viral să fie doar o strategie de marketing, asemănătoare lui Alex Puica, românul care a strâns 100.000 de like-uri pe Facebook ca să se însoare, ca apoi să se descopere că este vorba de promovarea unui serial al postului Pro TV.
 
De asemenea, ideea petrecerilor virale nu este un lucru nou, acestea fiind folosite şi pentru scenariul filmului Project X. În 2012, o tânără a postat un eveniment asemănător pe internet şi 3.000 de persoane au dat buzna într-un orăşel cu numai 18.000 locuitori, 20 de persoane fiind arestate. O altă petrecere din Australia a fost anulată după ce 200.000 de oameni au anunţat că vor participa. Sărbătorita şi-a postat din greşeală şi numărul de telefon pe Facebook.