Cine o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul de dopaj: „Iubito, întreabă-i pe ăia! Poți deschide multe uși”

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de patru ani în cazul de dopaj cu roxadustat. Doctorul biochimist Dorel Tocitu, șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului din cadrul Institutului Național de Cercetare Sportivă, a vorbit despre cazul tenismenei.

19 sept. 2023, 14:28
Cine o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul de dopaj: „Iubito, întreabă-i pe ăia! Poți deschide multe uși”

Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de patru ani din tenis și din orice activitate legată de acest sport. Dorel Tocitu, dr. expert biochimist, a comparat situația româncei cu cea a Mariei Sharapova.

Acesta a ținut să sublinieze că Simona Halep ar fi trebuit să răspundă pentru substanțele găsite în corpul său.

„E greu de digerat așa ceva, dar nu trebuie să judecăm după regulile tribunalelor. Controlul doping are alte reguli. Tribunalul respectiv a argumentat un pic acum despre ce este vorba. De la începutul cazului am spus că este o greșeală de a te apucă să te lupți cu acești coloși”, a spus Dr. Tocitu.

„De la început a fost o strategie greșită. Și acum e. Ok, TAS poate să țină cont și să reducă puțin din suspendare. Vezi continuarea declarației AICI și află cine o poate ajuta pe Halep să scape basma curată din scandalul de dopaj cu roxadustat.