CINE ocupă abuziv locurile de parcare LIBERE din Bucureşti şi ce au păţit proprietarii maşinilor

Să găseşti un loc de parcare liber în Bucureşti, mai ales seara şi dimineaţa, în cartierele aglomerate, poate fi o adevărată aventură pentru şoferi. Multe din locurile de parcare sunt ocupate abuziv de "rable" ţinute cu anii pe domeniul public, dar şi de şoferii care îşi scot la vânzare autoturismele pe stradă. Conform legii, este interzisă comercializarea maşinilor în afara zonelor special amenajate în acest sens. 

29 aug. 2016, 13:41
CINE ocupă abuziv locurile de parcare LIBERE din Bucureşti şi ce au păţit proprietarii maşinilor

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, în perioada 01.01.2016 – 26.08.2016, mai multe acţiuni având ca scop respectarea HCL nr. 181/2013 cu privire la interzicerea expunerii spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat aflat în administrarea Sectorului 6, informează administraţia locală.

Conform sursei menţionate, în urma controalelor, au fost depistate 85 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013. Pe parbrizul acestora au fost aplicate somaţii privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea de pe vehicul a afişelor, însemnelor ori a altor înscrisuri privind intenţia de vânzare a acestuia, precum şi menţiunea posibilităţii sancţionării proprietarului după expirarea termenului.

Totodată, au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 9.000 lei, pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 reaminteşte cetăţenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spaţii special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom-uri, precum şi în parcările de reşedinţă deţinute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenţie şi se sancţionează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

Această acţiune se va desfăşura permanent, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea actelor normative stabilite de autoritatea locală a Sectorului 6, anunţă Primăria Sectorului 6 într-un comunicat de presă.