Cine poate opri războiul din Ucraina. Vitali Klitschko l-a chemat la Kiev. „Este o figură internațională. Dacă ar veni, ar aduce pacea!”

Vitali Klitschko, primarul Kievului, şi fratele său, Wladimir Klitschko, care este fost campion mondial la box, luptă împotriva ruşilor pe frontul din Ucraina, încă de la începutul invaziei declanşate la ordinul preşedintelui rus Vladimir Putin.

09 apr. 2022, 13:01
Cine poate opri războiul din Ucraina. Vitali Klitschko l-a chemat la Kiev. „Este o figură internațională. Dacă ar veni, ar aduce pacea!”

Vitali Klitschko consideră că Papa Francisc poate opri războiul din Ucraina, motiv pentru care l-a chemat la Kiev. Primarul capitalei Ucrainei este de părere că vizita Suveranului Pontif ar fi „un semnal foarte puternic” ce ar putea duce pacea.

Papa Francisc poate opri războiul din Ucraina. Vitali Klitschko: „Toată lumea îl privește pe Papă, toată lumea îl ascultă”

„L-am invitat deja pe Papă aici. I-am trimis o scrisoare. Ar fi un semnal foarte puternic, dacă l-am avea aici. Ar fi o vizită foarte importantă, plină de simbolism, și cred că ar aducea pacea la noi în țară. Figura Papei este o figură internațională. Dacă Papa vine aici, în orașul nostru (n.r. Kiev), ar fi o vizită simbolică și cred că asta ar aduce pacea în Ucraina, pentru că toată lumea îl privește pe Papă, toată lumea îl ascultă.

Ar fi minunat să-l avem aici. Am primit informații că încearcă să-și găsească o dată pentru a veni aici. Dacă se întâmplă asta, am fi onorați să-l primim pe Papă, pentru a aduce pacea în Europa. Să nu uităm că acesta este cel mai mare război din Europa de la Al Doilea Război Mondial încoace.”, a afirmat Vitali Klitschko, pentru Tg24sky.it.

Citeşte şi: Vitali Kliciko, primarul Kievului, a explicat de ce fratele său Vladimir a părăsit Ucraina: „Trebuie să ne consolidăm poziţia”

Wladimir Klitschko, fratele lui Vitali Klitschko, a mărturisit că a văzut imagini terifiante în momentul în care a vizitat Bucha, oraşul în care armata rusă a comis un adevărat masacru.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen a ajuns în Ucraina: „Aici, în Bucha, am văzut cum umanitatea noastră a fost spulberată”

Armata rusă a bombardat gara din Kramatorsk în care se aflau mii de civili

Militarii ucraineni au capturat de la forțele armate ruse lansatorul TOS-1A, capabil să tragă rachete termobarice, și l-au folosit împotriva trupelor invadatoare, potrivit Digi24. Informația a fost confirmată de Serghei Bratchuk, purtător de cuvânt al administrației militare ucrainene din regiunea Odesa.

„Acest armament de producție rusească a fost confiscat de la invadatori în perfectă stare de funcționare, iar acum distruge inamicii!”, a spus Bratchuk.

Serghei Bratchuk a precizat că forțele ucrainene au utilizat un lansator de rachete TOS-1A și au tras asupra pozițiilor trupelor ruse lângă Izyum, în estul Ucrainei.