Cine preia ministerul Sănătăţii după demisia Ioanei Mihăilă. Reacţia sindicatelor TESA

Raluca Turcan părea favorită la ministerul Sănătăţii, dar acesta va ajunge în cele din urmă la UDMR, la Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

07 sept. 2021, 20:17
Cine preia ministerul Sănătăţii după demisia Ioanei Mihăilă. Reacţia sindicatelor TESA

Ministerul Sănătăţii este unul dintre cele mai importante în contexul revenirii pandemiei de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretele de eliberare din funcție a celor șapte miniștri ai USR PLUS, însă acest lucru urmează să se întâmple în scurt timp, odată cu definitivarea listei miniștrilor interimari. Potrivit unor surse guvernamentale, lista viitorilor miniștri interimari suferă unele modificări față de planurile de luni seara.

Astfel, dacă inițial se vorbea despre Raluca Turcan ca interimar la Sănătate, în locul Ioanei Mihăilă, PNL și UDMR au stabilit ca acest portofoliu să fie preluat interimar de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. De asemenea, Ministrerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi condus interimar de Barna Tánczos, ministrul Mediului. Inițial, în locul lui Ciprian Telemam (USRPLUS) era vehiculat interimar Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Cristian Ghinea: Guvernul trebuie refăcut. Eu sper să găsim înţelepciunea necesară
În rest, lista rămâne cea anunțată în premieră, luni seara, Romania TV. Premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui. Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.

Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după demiterea lui Stelian Ion. În locul vicepremierului Dan Barna nu este nevoie de numirea unui interimar, acesta neavând un portofoliu.

Grindeanu: PSD nu intră în circul dintre PNL şi USR. Toţi trebuie să plece

Uniunea TESA din Sănătate: Şi din nou se schimbă ministrul sănătăţii / Cât va rezista şi următorul? O lună? Două? Trei? / Puţină stabilitate se poate? Să ne focusăm pe rezolvarea problemelor şi nu pe păruiala politică?

Uniunea TESA din Sănătate a transmis, marţi, un mesaj, după schimbarea ministrului Sănătăţii. ”Cât va rezista şi următorul? O lună? Două? Trei?”, au transmis sindicaliştii care cer puţină stabilitate şi rezolvarea problemelor din sistem. ”Şi din nou se schimbă ministrul sănătăţii … Nu că ar fi mai fi vreo mare pagubă…. Aproape că ne am obişnuit cu bătaia de joc politică…Mai contează cine e la ministerul sănătăţii ? Cât va rezista şi următorul? O lună? Două? Trei?”, au transmis, marţi, sindicaliştii TRSA din Sănătate.

Aceştia cer stabilitate. ”După toata această telenovelă politică cu rating mare, dar cu siguranţă şi de mare prost gust, parcă îl regretăm puţin pe Nelu Tătaru?? Puţină stabilitate se poate? Să ne focusăm pe rezolvarea problemelor din sănătate şi pe revendicările salariaţilor din sănătate şi nu pe păruiala politică … Se poate, dragi politicieni?”, au mai transmis sindicaliştii.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a demisionat, alături  toi colegii de partid, însă demisiile nu au ajuns încă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi numiţi interimari.