Cine se află în spatele lanțului de farmacii Bebe Tei și Farmacia Tei: ”Atacăm provincia. Avem susținere”

Unul dintre cele mai dinamice business-uri de pe piața locală este Farmacia Tei, fondat de antreprenoarea Roxana Maftei, cea care, încă de la început, a mizat pe un model complet diferit de afacere.

02 sept. 2023, 14:15
Cine se află în spatele lanțului de farmacii Bebe Tei și Farmacia Tei: ”Atacăm provincia. Avem susținere”

Astfel, sub brandul Farmacia Tei, în prezent, sunt deschise puncte de retail farma pe o suprafaţă de circa 1.000 mp şi cu o diversitate foarte mare de produse atât farmaceutice, cât şi parafarmaceutice. În același timp, compania se bazează pe preţuri mici, ceea ce face ca nivelul afacerii să crească mult de la an la an și să atragă tot mai mulți cumpărători.

Într-un interviu acordat revistei NewMoney, Roxana Maftei, fondatoarea și proprietara cunoscutului lanț farmaceutic spunea: „Nu sunt farmacist de profesie, dar am studiat Management-Marketing. Iar lucrul care îmi place cel mai mult este să fac achiziții”. Așa a început, de altfel, povestea arhicunoscutei rețelei de Farmacii Tei.

De la preluarea afacerii de cartier (Lacul Tei), în 1998, când Roxana Maftei avea doar 25 de ani, rețeta succesului, unică în piața locală, retail-ului farmaceutic – prin diversitatea gamei, prin foarte multele produse listate în spații asemănătoare cu ale supermarketurilor, la care se adaugă prețurile mici – a fost factor decisiv în transformarea Farmaciei Tei într-un fenomen.

Este considerat chiar un fel de „legendă urbană“, deoarece, de mai bine de un deceniu de când există, are în continuare prețuri mici, incomparabile cu cele din alte locații, iar cozile de așteptare sunt întotdeauna foarte mari, indiferent de anotimp sau de locație.

Între 2003-2004, Roxana Maftei, împreună cu fratele său Cătălin Maftei, au pus bazele unei farmacii naturiste de tip plafar, cu vânzări online. 10 ani mai târziu avea să devină un important punct de reper în industria farmaceutică. În 2009, Roxana Maftei a deschis farmacia online, care s-a dovedit a fi un real succes.

Citește și: Angajări 2023: Record istoric de peste 700.000 de CV-uri depuse în august

Din Farmacia Tei SRL s-a desprins, în 2011, brandul Bebe Tei, fondat împreună cu Irina Ciubotaru, plecând de la ideea comercializării produselor pentru bebeluși, urmând să opereze ca entitate separată în 2014.

Începând din 2016, Farmacia Tei și-a mărit aria de activitate, deschizând o serie de unități, cum ar fi cea din Dristor, sectorul 3, și a continuat cu altele, atât în București, cât și în provincie, în Constanța, Pitești și, în curând, în Focșani. „Începem să atacăm provincia, avem curaj şi susţinere”, a declarat Roxana Maftei într-un interviu pentru ZF.

În iunie 2022, Grupul Tei a încheiat un parteneriat reprezentând 30% din acțiuni cu renumitul brand Pavăl Holding, vehicul de investiții controlat de către frații Dragoș și Adrian Pavăl, deținători ai firmei Dedeman, cu multiple alte investiții în România.

„Investiția fraților Pavăl în Grupul Tei ne va ajuta să putem oferi serviciile noastre unui număr mult mai mare de clienți din România. Dincolo de capacitatea financiară de care dispune, Pavăl Holding va contribui cu experiența sa în dezvoltarea unei rețele de magazine fizice, precum și expertiza în materie de gestiune financiară performantă”, a precizat Roxana Maftei pentru profit.ro

Pavăl Holding mai are investiții în industrie (Alro Slatina), în viticultură (Purcari Wineries), panouri fotovoltaice (Simtel) și transporturi maritime (Transport Trade Services). De asemenea, se pregătește pentru investiții în imobiliare.

Citește și: Programul „Litoralul pentru toţi” 2023. Vacanţe mai ieftine cu 70% decât în vârf de sezon