Cine sunt câștigătorii Premiului Nobel pentru Economie. Trofeul, decernat autorilor unui studiu despre economia muncii și analiza relațiilor cauză-efect

Premiului Nobel pentru economie a fost acordat, în 2021, oamenilor de știință David Card, Joshua Angrist și Guido Imbens.

11 oct. 2021, 14:19
Cine sunt câștigătorii Premiului Nobel pentru Economie. Trofeul, decernat autorilor unui studiu despre economia muncii și analiza relațiilor cauză-efect

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Economie, în 2021, sunt autorii unui studiu despre economia muncii și analiza relațiilor cauză-efect.

Premiul Nobel pentru Economie este al șaselea și ultimul Nobel decernat în 2021. În 2020, Premiul Nobel pentru Economie a fost câştigat de Paul Milgrom și Robert Wilson pentru inventarea de noi formate de licitații.

Iată cui au revenit premiile Nobel la celelalte categorii:

Premiul Nobel pentru Medicină a fost decernat oamenilor de știință americani David Julius și Ardem Patapoutian pentru descoperirea receptorilor pentru temperatură și atingere.

Citeste si Premiul Nobel pentru Medicină 2021. Câştigători surpriză, inventatorii vaccinurilor bazate pe tehnologia ARN Mesager au fost ignoraţi de juriu

Câștigătorii Premiului Nobel pentru Fizică sunt Klaus Hasselmann (Germania), Syukuro Manabe (Japonia-SUA) și Giorgio Parisi (Italia). Aceştia au primit trofeul pentru „contribuțiile lor revoluționare la înțelegerea noastră asupra sistemelor fizice complexe”.

Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat cercetătorilor Benjamin List (Germania) și David MacMillan (SUA) pentru dezvoltarea organo-catalizei asimetrice.

Scriitorul Abdulrazak Gurnah din Zanzibar a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru „abordarea fără compromisuri şi plină de compasiune a efectelor colonialismului şi a destinului refugiaţilor în prăpastia dintre culturi şi continente”.

Citeste si Premiul Nobel pentru Literatură 2021. Mircea Cărtărescu, marele favorit, a pierdut în faţa unui scriitor din Tanzania

Jurnaliștii Maria Ressa și Dmitri Muratov au câştigat Premiul Nobel pentru Pace pentru „lupta lor curajoasă pentru apărarea libertății de exprimare în Filipine și Rusia”.