Cine sunt cei 4 bărbaţi reţinuţi de DIICOT, după ce au fost prinşi că făceau dispozitive skimming pentru clonarea cardurilor bancare

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial București au reținut patru bărbați, sub acuzația că au confecționat și distribuit programe informatice și dispozitive de tip skimmnig folosite la clonarea de carduri bancare.

12 sept. 2016, 13:47
Cine sunt cei 4 bărbaţi reţinuţi de DIICOT, după ce au fost prinşi că făceau dispozitive skimming pentru clonarea cardurilor bancare

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Valentin Velicu, Rareș Mîrzea, Alexandru Ovidiu Dan și Radu Andrei Săvoae au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și deținere de instrumente în vederea falsificării de valori.

Procurorii DIICOT susțin că, în cursul anului 2016, cei patru au constituit un grup infracțional organizat, care a avut ca scop comiterea și distribuirea de dispozitive sau programe informatice concepute sau adaptate în scopul comiterii infracțiunii de acces la un sistem informatic, grup ce a acționat preponderent în municipiul București.

S-a reținut că membrii grupului au produs o mare diversitate de dispozitive de tip skimming, pe care le-au distribuit unor persoane interesate să utilizeze astfel de dispozitive.

Elementele componente ale dispozitivelor de skimming au fost achiziționate de la societăți comerciale din București sau au fost comandate prin intermediul unor site-uri din străinătate.

Totodată, s-a reținut că, prin folosirea unor cărți de identitate falsificate, membrii grupului au deschis conturi bancare în care erau transferate sume din străinătate, banii fiind retrași apoi de la bancomate de pe teritoriul României.

În urma unor percheziții, anchetatorii au găsit dispozitive de skimming, calculatoare, telefoane mobile, bani și un atelier de confecționare a echipamentelor de compromitere a cardurilor bancare.

Cei patru membri ai grupului vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.