Cine sunt cei 7 militari morți în accidentul aviatic de la Constanța. Imagini dramatice de la locul tragediei – VIDEO

Dublă tragedie miercuri seara la Constanța! Un avion românesc, MiG 21-Lancer, s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța. La scurt timp, un elicopter IAR-330 Puma a fost trimis în ajutor și s-a prăbușit, de asemenea.

02 mart. 2022, 23:38
Cine sunt cei 7 militari morți în accidentul aviatic de la Constanța. Imagini dramatice de la locul tragediei – VIDEO

Șapte militari care se aflau la bordul elicopterului au murit miercuri seara în urma accidentului tragic. Informația a fost confirmată de Ministerul Apărării Naționale.

„Nu este o seară bună! Din nefericire, cei 7 militari din echipa de salvare şi-au pierdut viaţa. Este o ştire pe care putem s-o confirmăm chiar dacă nu avem întreaga echipă ajunsă la faţa locului, dar avem clar acest lucru.

Căutăm încă pilotul. Nu ştim încă care este starea lui. Sperăm că îl vom găsi catapultat şi în viaţă, dar încă nu avem informaţii despre asta. Pilotul MIG-ului nu este găsit încă. Echipa elicopterului s-a prăbuşit la aproape un kilometru de zona în care era prăbuşit MIG-ul.

Nu avem alte indicii despre prăbușire decât că din cauza vremii proaste și a stării MiG-ului. Excludem, în acest moment, nu avem nicio dovadă, spațiul aerian este supravegheat și nu poate să treacă nimic neobservat”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, la România Tv.

Cine sunt cei șapte militari de la bordul elicopterului care au murit în urma tragediei

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Citește și Alertă în Constanţa! Un avion militar s-a prăbuşit în zona Cogealac. A dispărut și elicopterul care a plecat să-l caute, 7 soldați au murit VIDEO