Cine sunt copiii lui Victor Socaciu. Folkistul are trei moştenitori. GALERIE FOTO

Regretatul Victor Socaciu s-a stins la vârsta de 68 de ani, în urma unor complicaţii dezvoltate după transplantul de rinichi suferit în anul 2018. Lasă în urma sa o impresionantă moştenire culturală, dar şi trei copii îndureraţi, care îi vor duce numele mai departe.

27 dec. 2021, 21:55

Copiii lui Victor Socaciu, două fete şi un băiat, sunt rodul iubirii dintre regretatul artist şi trei femei deosebite. Artistul a fost căsătorit de patru ori. Cu prima soţie, Doina, a avut-o pe Iulia-Ana. Ea a petrecut mult timp în Australia, cu mama ei.

Cine sunt copiii lui Victor Socaciu

Cu cea de-a doua soţie, frumoasa actriţă Cornelia Pavlovici, nu a avut copii. A avut-o însă pe Alessia Ana-Maria a cărei mamă este o sibiancă frumoasă, cu care artistul nu a fost căsătorit.

După 12 ani de căsnicie, Victor Socaciu a divorțat de Cornelia Pavlovici. A urmat căsnicia cu realizatoarea tv Marina Almășan, dar nici a treia oară nu a fost cu noroc. Aceasta l-a întâlnit pe folkist în anii ’80, pe vremea când era studentă şi crainică la Radiovacanţa Costineşti. S-au reîntâlnit 10 ani mai târziu, când Marina îşi croia un drum în Televiziunea Română. În 1996, între ea şi artist s-a înfiripat o poveste de dragoste, deşi fiecare era căsătorit. Ea a divorţat pentru Victor în 1996 şi s-a căsătorit cu el în acelaşi an. Povestea lor de dragoste a luat sfârșit după 16 ani, în 2012, din relaţia lor rezultând un băiat care poartă numele marelui artist.

Citeste si Victor Socaciu a refuzat banii lui Gigi Becali pentru un imn al FCSB. Doliu pentru fanii Rapidului şi ai FC Argeş

În 2016, artistul şi-a încercat norocul pentru a patra oară, de data aceasta cu impresara lui, Brândușa Simion. Nu au avut, însă, copii împreună.

Dispariţia artistului a fost anunţată pe Facebook de Alessia: „O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu”. Alessia a fost foarte apropiată de tatăl ei, iar în urmă cu câteva luni postând mai multe fotografii pe pagina sa de socializare în care apărea alături de Victor Socaciu.

Citeste si Victor Socaciu a murit. 2021 a fost un an extrem de greu pentru el. A fost diagnosticat cu COVID-19, apoi rinichii i-au cedat

Victor Socaciu a fost supus unui transplant renal controversat în anul 2009

Reamintim că Victor Socaciu a suferit un transplant de rinichi în anul 2009, dar problemele renale persistau. Artistul suferea și de diabet, dar a fost infectat și cu COVID-19, în luna aprilie 2021, fiind internat timp de 3 săptămâni. S-a stins pe 27 decembrie la spitalul de nefrologie Carol Davilla, unde îşi petrecuse ultima lună de zile.

Transplantul efectuat de reputatul profesor Mihai Lucan, în anul 2009, a stârnit controverse aprinse, folkistul beneficiind în mod preferenţial de doi rinichi proveniţi de la o fetiţă aflată în moarte cerebrală.

Victor Socaciu a ajuns la dializa în 2009, ca urmare a unui diabet care i-a generat insuficienţă renală cronică. Medicul Mircea Penescu, director pe atunci la Spitalul de Nefrologie Carol Davilla din Bucureşti, i-a recomandat transplantul. A luat legătura cu Mihai Lucan, de la ICUTR Cluj, şi s-a înscris pe lista de transplant.

Într-o lună sunt gata”, ar fi spus el apropiaţilor, explicându-le că „Lucan are nişte interese mari, aşteaptă o aprobare importanta pentru un proiect de-al lui, şi îl voi ajuta să o obţină”, au declarat surse din anturajul artistului pentru „Adevărul”. După nici o lună, a primit telefon că s-au găsit rinichi compatibili, a plecat urgent la Cluj, iar a doua zi a fost operat.

Într-o apariţie la Pro TV, artistul i-a mulţumit fetiţei de la care a primit organele şi i-a dedicat melodia „Îmbrăţişare-n cer”.