Cine sunt fraţii ceceni care au terorizat SUA

Suspecţii în legătură cu atentatul de la maratonul din Boston sunt doi fraţi ceceni care trăiesc în SUA de un an. 

19 apr. 2013, 12:27

Djohar A. Ţarnev şi Tamerlan Ţarnev, cei doi fraţi din Cecenia, suspectaţi că ar fi fost autorii atentatului de la maratonul din Boston, proveneau din sudul extrem al Rusiei, dintr-o regiune din apropierea Ceceniei, şi trăiau în SUA de cel puţin un an de zile, având rezidenţă permanentă. 

Tamerlan a murit, vineri dimineaţă, după ce a fost capturat de autorităţile americane, în urma unui schimb de focuri, iar Djohar este căutat de poliţie. 

Suspectul nr. 2, cum i se spune lui Djohar în presă, este căutat de 9000 de poliţişti. El are 19 ani şi a primit o bursă de 2.500 de dolari în 2011, din partea autorităţilor din Cambridge, alături de alţi câţiva zeci de studenţi. 

Djohar era activ pe o reţea socială, VK, un fel de Facebook rusesc, unde a scris chiar şi după atentatul din Boston.

Tatăl suspectului a declarat că „fiul său este un înger„, potrivit AP.  Contactat telefonic în Rusia, Anzor Ţarnev a spus că Djohar este un băiat foarte inteligent şi îl aşteaptă acasă, în vacanţă. 

Fratele lui, Tamerlan Ţarnev, 26 de ani, a fost arestat în 2009, acuzat că şi-a agresat iubita. Imagini cu el apar şi pe un site de fotografie, unde scrie că era boxer. Tamerlan spune, potrivit aceluiaşi site, că „nu are nici un prieten american, pentru că nu îi înţelege”.

„Sunt foarte religios”, mai spune acesta, potrivit portretului publicat pe acelaşi site. 

Unchiul celor doi, intervievat de presa americană, a declarat că Tamerlan „merita să moară”. „Mi-aş fi dorit să nu fi existat niciodată”, a spus acesta. 

Primele imagini cu suspecţii atentatelor de la maratonul din Boston GALERIE FOTO

Preşedintele american Barack Obama a promis joi, la Boston, că autorii dublului atac cu bombă de luni de la celebrul maraton din acest oraş vor fi găsiţi şi aduşi în faţa justiţiei.

Trei persoane au fost ucise şi 170 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston