Cine sunt liderii lumii care se pot lăuda cu CEA MAI BUNĂ CONDIŢIE FIZICĂ GALERIE FOTO

Dintre oamenii care conduc ţări şi guverne numai unii dintre ei se pot lăuda cu o condiţie fizică de invidiat. Health Fitness Revoluţion i-a identificat pe cei mai buni.

20 ian. 2015, 21:00

Președintele american Barack Obama, liderul rus Vladimir Putin, premierii Benjamin Netanyahu (Israel) sau Tony Abbott (Australia) sunt printre liderii politici cu cea mai bună condiție fizică, potrivit unui top realizat de echipa revistei Health Fitness Revolution și de fondatorul acesteia, Samir Becic, câștigător (de 4 ori) al distincției „No. 1 Fitness Trainer in the world”.

Potrivit realizatorilor listei care cuprinde 13 șefi de stat și 7 premieri, liderii selectați nu duc doar o viață sănătoasă, ci promovează în mod direct în activitățile lor un astfel de stil de viață. Liderii au fost evaluați în funcție de forma lor fizică, de obiceiurile nutriționale, de vârstă, de problemele lor medicale și de felul în care acestea sunt tratate, dar și de modul în care promovează un mod de viață sănătos în țara lor, informează Agerpres.

Președintele Barack Obama, de exemplu, are o alimentație sănătoasă, joacă baschet regulat și în patru zile pe săptămână își face timp pentru a ridica greutăți. Liderul de la Casa Albă și-a susținut cu fermitate opinia că exercițiile sunt cea mai bună metodă pentru a ajunge la o bună armonie între minte și trup.

La rândul său, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, duce și promovează un stil de viață sănătos. Președintele rus practică judo-ul și a concurat în competițiile sportive din 1996. De asemenea, președintelui îi place să călărească, să schieze, să joace hochei și bedminton și să pescuiască.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu este și el un împătimit al alimentației sănătoase și a slăbit 5 kilograme cu ajutorul unei diete care a pus accent pe fructe și legume. Netanyahu și-a încurajat și miniștrii să slăbească, cerându-le „să pună capăt mâncatului în exces și să înceapă exercițiile”. De altfel, în timpul ședințelor de guvern, premierul poate fi văzut servind gustări pe bază de salată verde și morcovi, iar în timpul liber preferă să meargă mult pe jos și de două ori pe săptămână să alerge pe bandă.

Un alt lider cunoscut pentru forma sa fizică de invidiat este premierul australian Tony Abbot. Abbot a concurat la Iron Man (o probă pe distanțe mari din cadrul triatlonului) și face în mod regulat tururi cu bicicleta dimineața pe dealurile din apropierea Parlamentului. De asemenea, în fiecare dimineață, după ce răspunde întrebărilor presei, premierul petrece circa 40 de minute în sala de sport.

Pe lista liderilor cu cea mai bună condiție fizică figurează și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, șefa cabinetului jamaican, Portia Simpson Miller, președintele Mexicului, Enrique Peńa Nieto, regele Spaniei, Felipe al VI-lea, Henri, marele duce de Luxembourg, președintele Botswanei, Ian Khama, actualul rege al Bhutanului, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, vicepreședintele SUA, Joe Biden, premierul rus, Dmitri Medvedev, prințul Charles al Marii Britanii, președinta sud-coreeană Park Geun-Hye, premierul Noii Zeelande, John Key, președintele Taiwanului, Ma Ying-jeou și președintele din Burkina Faso, Blaise Compaoré.