Cine sunt miniştrii care ar putea face parte din Guvernul Ciucă. Lista completă

Generalul Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern.

21 oct. 2021, 15:19
Cine sunt miniştrii care ar putea face parte din Guvernul Ciucă. Lista completă

După ce preşedintele Klaus Iohannis a desemnat premierul, tot mai mulţi români s-au întrebat cine sunt miniştrii care ar putea face parte din Guvernul Ciucă.

Ministerul Finanțelor – Dan Vîlceanu

Ministerul Transporturilor – Iulian Dumitrescu

Ministerul de Interne – Lucian Bode

Ministerul Muncii – Robert Sighiartău

Ministrul Fondurilor Europene – Cristian Bușoi sau Marcel Boloș

Ministerul Justiției- Cătălin Predoiu

Ministerul Apărării – Nicoleta Pauliuc sau Rareș Bogdan

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Energiei – Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii – Adrian Cozma

Ministerul Mediului – Tanczos Barna

Ministerul Sănătății – Nelu Tătaru

Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu

Ministrul Culturii – UDMR

Ministrul Sportului – Eduard Novak

Citeşte şi: Cine este Nicolae Ciucă, propunerea lui Klaus Iohannis pentru funcția prim-ministru

De altfel, George Simion, copreşedintele AUR, a dezvăluit după consultările de la Palatul Cotroceni cum ar urma să fie împărţite funcţiile liderilor partidelor care susţine Guvernul Ciucă.

„(Klaus Iohannis) e convins că PSD-ul îl va vota pe Ciucă, în schimb, la Camera Deputaţilor o să ajungă preşedinte Marcel Ciolacu şi… Surpriză! Fricosul, Florin Cîţu, să fie preşedintele Senatului”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook făcut în timp ce conducea maşina.

Citeşte şi: George Simion, reacţie furibundă după consultările de la Cotroceni. „Putem uşor să intrăm într-un regim militarizat. AUR va iniţia suspendarea preşedintelui”

Generalul Nicolae Ciucă a făcut declaraţii, joi, după ce a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.

În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și, de asemenea, să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, primele declaraţii după ce a fost desemnat premier. „Am înţeles încredinţarea acestui mandat ca un gest de responsabilitate”