Cine sunt parlamentarii care scapă de problemele cu legea prin modificarea Codului Penal

Modificarea Codului Penal i-ar putea scăpa pe mulţi aleşi de problemele cu legea. Prin scoaterea parlamentarilor din rândul funcţionarilor publici, nu vor fi cercetaţi pentru corupţie şi şantaj. Foştii pedelişti Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar putea scăpa şi ei de multitudinea de acuzaţii. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va respinge legea şi, dacă va fi nevoie, o va ataca şi la CCR.

11 dec. 2013, 08:43
Cine sunt parlamentarii care scapă de problemele cu legea prin modificarea Codului Penal

Superimunitatea parlamentarilor şi modificarea Codului Penal i-ar putea scăpa pe mulţi aleşi de problemele cu legea. Adrian Năstase, cu dosarul Zambaccian, dar şi Monica Iacob Ridzi sau Dan Păsat vor scăpa de dosarele penale judecate acum de Curtea Supremă, potrivit România TV.

Citeşte şi Crin Antonescu: Parlamentarii nu pot fi cercetaţi pentru abuz un serviciu

Parlamentarii şi primarii care au probleme cu legea ar putea să scape basma curată din procesele pe care le au, după ce aleşii au votat modificarea Codului Penal. Prin scoaterea parlamentarilor din rândul funcţionarilor publici aceştia nu vor mai putea fi cercetaţi de DNA sau Parchet pentru fapte de corupţie, cum ar fi abuzul în serviciu, dar şi alte fapte cum ar fi conflictul de interese.

Foştii pedelişti Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar putea scăpa şi ei de multitudinea de acuzaţii. Dosarul lui Ridzi cuprinde abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, iar cel al lui Păsat, acuzaţii de şantaj. Toate acestea ar urma să fie şterse cu buretele. Probleme cu legea are şi Oana Mizil. Ea a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat mama la cabinetul ei de parlamentar. Traian Băsescu a anunţat că nu va promulga legea.

Citeşte şi Zgonea: Parlamentarii ar trebui să aibă sancţiuni specifice şi distincte în Codul penal

Din aprilie 2008 şi până în prezent, ANI a constatat infracţiuni la 191 de primari şi 79 de parlamentari, cele mai multe legate de conflict de interese, incompatiblităţi şi suspiciuni de fapte penale.