Cine sunt românii care au câştigat la Loteria de Crăciun din Spania, cu premii de 2,2 miliarde de euro

Cea mai mare extragere loto din lume a avut loc marţi în Spania, valoarea cumulată a premiilor ridicându-se la 2,24 miliarde de euro. Biletele cu seria câștigătoare au fost cumpărate în localitatea Roquetas de Mar, o localitate în care trăiesc peste 11.000 de români.

22 dec. 2015, 14:47
Cine sunt românii care au câştigat la Loteria de Crăciun din Spania, cu premii de 2,2 miliarde de euro

Vestea că Loteria de Crăciun din Spania are cei mai mulți câștigători în Roquetas de Mar nu i-a lăsat indiferenți pe românii care trăiesc acolo, scrie voceatransilvaniei.ro. Pe grupul de pe Facebook Romani in Spania (Rumanos en España) conaționalii noștri s-au întrebat dacă nu cumva se află printre ei norocoși.

Citeşte şi Mamă şi fiică, ucise cu sânge rece în Spania. Crima a avut loc sub privirile îngrozile ale unui copil de 3 ani

„Mai mult ca sigur a cazut la vreo cativa norocul”, a scris o româncă

„Nu am avut acest noroc, dar au fost mulți emigranți, mulți necăjiți printre ei. Jumatate din bilete au fost vândute în școli.Deci pentru un orășel cu 30% de șomaj…a venit super bine”, a comentat și Dragoș Arman, cel care a și fotografiat mulțimea de oameni adunați în fața sediului Loteriei din Roquetas de Mar.

Din fericire însă, printre românii care și-au cumpărat bilete la Loteria de Crăciun au fost și câțiva câștigători. E drept, premiile nu au fost din cele mai mari, însă orice „este mai bun decât nimic”.

„Si totusi am luat 120 euro”, le-a transmis românul Liviu Mn celor din grupul menționat mai sus
„100 € dacă aveam seria întreagă luam 1000″, a scris gălățeanul Adrian X Marius
„Fetita mea a castigat 20 euro”, a mărturisit o româncă din Iași pe Facebook

Premiul cel mare are în continuare o valoare totală de 4 milioane de euro şi un câştig de 400.000 de euro pentru fiecare bilet cumpărat la zecime. Un bilet standard costă 20 de euro dar în mod tradiţional spaniolii îşi unesc eforturile pentru a cumpăra mai multe bilete de câte 200 de euro fiecare.

Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, aproximativ 75% din populaţia de 46 de milioane de locuitori a Spaniei joacă la loteria tradiţională de Crăciun, denumită popular ‘El Gordo’ (-Grasul-), cheltuind în total 0,3% din produsul intern brut al ţării.

Citeşte şi Miss World 2015: O tânără din Spania este cea mai frumoasă femeie din lume VIDEO

Alte loterii au premii individuale mai mari însă „El Gordo” este considerată loteria care acordă cele mai mari sume totale, împărţite însă în mii de premii.

Extragerea a început marţi la ora 8,00 GMT la Opera Regală din Madrid, evenimentul care durează până la trei ore fiind transmis de televiziunea naţională.