Cine sunt susţinătorii lui Cristian Buşoi pentru şefia PNL şi cine îl susţine pe Ludovic Orban

Conducerea PNL București și președinții a cinci organizații de sector au anunţat că susțin candidatura lui Cristian Bușoi la președinția partidului, potrivit unui comunicat PNL. Pe de altă parte, Ludovic Orban, care şi-a anunţat şi el intenţia de a candida pentru președinția PNL, s-a întâlnit marți cu susținătorii săi, între care Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă și Mircea Hava.

09 mai 2017, 15:36
Cine sunt susţinătorii lui Cristian Buşoi pentru şefia PNL şi cine îl susţine pe Ludovic Orban

„Astăzi, 9 mai, conducerea aleasă a PNL București (alături de noii președinți ai organizațiilor de sector) și-a arătat, printr-o serie de declarații și postări publice, susținerea pentru Cristian Bușoi pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Este vorba de președinții organizațiilor de sector ai PNL București: Victor Picu, președinte PNL Sector 1; Florin Alexe, președinte PNL Sector 3; Răzvan Sava, președinte PNL Sector 4; Cristian Olteanu, președinte PNL Sector 5; Cornel Pieptea, președinte PNL Sector 6. Alături de aceștia, întreaga conducere a PNL București aleasă în data de 8 aprilie și-a declarat susținerea pentru Cristi Bușoi: Marius Vintilă, prim-vicepreședinte PNL București; Cristian Popescu, prim-vicepreședinte PNL București; Mirela Zivari, vicepreședinte PNL București; Ciprian Ciucu, vicepreședinte PNL București; Hazem Kansou, secretar general PNL București”, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, această alegere a fost făcută în baza „nevoilor actuale ale PNL și a profilului și calităților candidatului Cristian Bușoi”.

„Credem cu tărie că forța PNL va veni din unitate, echilibru și coerență. Știm că PNL are nevoie de o echipă puternică și de un program concret pentru România. PNL are nevoie de un drum sigur și drept pentru a-și recâștiga încrederea în rândul electoratului de dreapta și locul în istoria României. Cristi Bușoi este cel mai potrivit să îl conducă pe acest drum. Cristi Bușoi a demonstrat în cei 21 de ani de când este membru PNL că este un om integru, hotărât și nu în ultimul rând dedicat Partidului Național Liberal și valorilor sale. A demonstrat că este un om de echipă, care știe ce face și care muncește exclusiv în interesul PNL și al României”, se arată în comunicat.

Liberalul Ludovic Orban s-a întâlnit, marți, cu susținătorii săi pentru competiția privind președinția PNL, între care Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă și Mircea Hava.

Orban a amintit că timp de două luni și jumătate de campanie a fost în 38 de județe, unde a văzut situația PNL și a participat la 16 comitete județene de alegeri.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru susținerea pe care mi-ați arătat-o pe parcursul acestei campanii. Vă mulțumesc foarte mult pentru faptul că m-ați încurajat în această perioadă de efort extrem de mare și mai ales vă mulțumesc că mi-ați dat încredere că PNL are tot ce-i trebuie pentru a redeveni prima forță politică a României”, a declarat Orban la întâlnirea care are loc la Parlament.

La această întâlnire sunt prezenți 58 de liberali, lideri de organizații, șefi de consilii județene și parlamentari, între care Ilie Bolojan — lider Bihor, Gheorghe Falcă — lider Arad, Radu F. Alexandru, Mircea Hava — lider Alba, Lucian Bode — lider Sălaj, Adrian Miuțescu — lider Argeș, Marian Drăgulin — lider Călărași, Ionel Palăr — lider Bacău, Virgil Guran, Vlad Nistor, Ben Oni Ardelean, Mircea Cazan, Dan Vâlceanu — lider Gorj, Nini Săpunaru, Romeo Nicoară — lider Satu Mare, Cătălin Toma — lider Vrancea, Ion Ștefan, Costel Alexe — lider Iași, Viorel Badea — lider PNL Diaspora, Marius Caravețeanu — lider Dâmbovița, Marius Nicoară, Cristian Buican, Adrian Veștea — lider Brașov, Florin Cîțu, Florin Roman.