Cine urmează după Messi şi Ronaldo? Top 10 jucători cu şanse mari de a câştiga Balonul de Aur

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo au pus monopol pe Balonul de Aur începând cu 2008, de şapte ani cei doi împărţindu-şi trofeul care răsplăteşte cel mai bun fotbalist al lumii. La un moment dat dominaţia celor doi se va încheia şi chiar dacă nu sunt semne că acest lucru s-ar întâmpla prea curând sunt câţiva jucători îndreptăţiţi să spere că ei vor fi “moştenitorii” trofeului.

22 mart. 2015, 13:18
Cine urmează după Messi şi Ronaldo? Top 10 jucători cu şanse mari de a câştiga Balonul de Aur

10. Alexis Sanchez

Unul dintre cele mai reuşite transferuri ale verii trecute a fost cel al chilianului Alexis Sanchez, de la FC Barcelona la Arsenal Londra, sud-americanul devenind o parte indispensabilă a team-ului “tunarilor”. După ce a fost vioara a doua pe Camp Nou, Alexis Sanchez a ieşit din umbra lui Messi şi s-a putut afirma la Arsenal, unde a marcat deja 13 goluri în 26 de partide. Alexis Sanchez are doar 26 de ani, iar potenţialul său este uriaş.

9. Gareth Bale

Este protagomistul celui mai scump transfer consemnat până acum în fotbal şi cu siguranţă că şi-ar dori să confirme acest record prin trecerea în CV a preţiosului trofeu. Extrema galeză a lui Real Madrid a marcat deja 27 de goluri în cele 51 de partide pe care le-a jucat până acum pentru gruparea din capitala Spaniei, iar la nivel de echipă naţională a intrat deja în Top 10 all-time al marcatorilor, deşi are 25 de ani. O prezenţă cu reprezentativa Ţării Galilor la un turneu final l-ar ajuta enorm la îndeplinirea obiectivului de a câştiga Balonul de Aur.

8. Thomas Muller

Pare un fotbalist dezordonat, care nu are carisma lui Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi, dar la Bayern Munchen şi în naţionala Germaniei a dovedit că poate fi cel puţin la fel de eficient ca aceştia. La ultima Cupă Mondială a marcat cinci goluri, câştigând Gheata de Argint, în timp ce la CM 2010 a marcat de asemenea cinci goluri şi a dat trei pase de gol, câştigând Gheata de Aur a turneului final. Thomas Muller are doar 25 de ani şi dacă va păstra acest ritm cu siguranţă va fi unul dintre laureaţi.

7. Eden Hazard

Este una dintre marile promisiuni ale fotbalului actual şi de când a îmbrăcat tricoul lui Chelsea a fost văzut urcând pe culmile gloriei. Singurul aspect lipsă din CV-ul său impresionant sunt trofeele. Belgianul de 24 de ani a ridicat deasupra capului doar trofeul Ligii Europa şi o Cupă a Ligii Angliei, anul acest având mari şanse să câştige şi primul său titlu în Anglia. Face parte dintr-o generaţie excepţională de jucători belgieni, cu care a jucat sferturi de finală la CM 2014, iar ca parte componentă a acestui team s-ar putea afirma mai mult în plan internaţional.

6. Neymar

Starului brazilian i-a luat ceva vreme să se adapteze în Europa, dar talentul său uriaş este incontestabil. În cele din urmă a ajuns să colaboreze cu Messi, însă e de discutat dacă nu cumva tocmai faptul că face echipă cu argentinianul nu cumva este o frână în ascensiunea sa. Neymar are doar 23 de ani, este cu patru ani mai tânăr decât Messi, şi în timp ce steaua argeninianul s-ar îndrepta spre apus ar putea fi el cel care începe să strălucească. În acest sezon a marcat deja 26 de goluri pentru FC Barcelona, în 32 de meciuri.

5. Luis Suarez

Capriciosul uruguayan a dovedit de-a lungul vremii că poate fi plasat în aceeaşi categorie cu Messi şi Ronaldo, dar nu a beneficiat de atenţia ce le-a fost acordată acestora. După un sezon stelar la FC Liverpool s-a transferat la FC Barcelona, unde a reuşit să se impună şi să devină unul dintre jucătorii de bază. Cu ajutorul lui Messi, Luis Suarez are toate şansele ca într-o zi să fie noul Balon de Aur.

4. Diego Costa

A avut evoluţii uimitoare la Atletico Madrid, pe care a tras-o anul trecut până în finala Ligii Campionilor, echipa fiind atât de aproape de câştigarea trofeului. S-a transferat în vară la Chelsea, condiţia să se apropie de Balonul de Aur fiind măcar un trofeu de Champions League cu londonezii. Deocamdată acest lucru este imposibil, trupa lui Mourinho fiind eliminată în optimi, de PSG. De asemenea, Diego Costa trebuie să-şi controleze temperamentul înainte de a ţinti spre lauri.

3. Sergio Aguero

În ciuda accidentărilor care i-au întrerupt deseori până acum cariera, argentinianul este unul dintre atacanţii letali ai momentului.

2. Manuel Neuer

Mulţi au fost cei care l-au văzut pe portarul lui Bayern Munchen cel mai îndreptăţit să câştige Balonul de Aur 2014, aportul său la câştigarea de către Germania a Campionatului Mondial fiind uriaş. Prestaţia lui Neur în poarta Mannschaft-ului nu a fost o întâmplare, de câteva sezoane el fiind cel mai bun portar din lume. N-ar fi de mirare ca el să fie recompensat cu trofeul în ianuarie 2016, dacă Bayern câştigă Liga Campionilor anul acesta.

1. Arjen Robben

Neobositul mijlocaş al lui Bayern Munchen, Robben traversează cea mai bună perioadă din cariera sa, fiind, alături de Neuer, cel mai important jucător al bavarezilor în acest sezon. Olandezul este în momentul de faţă una dintre cele mai bune extreme din lume, iar “parteneriatul” său cu Frank Ribery este unul dintre cele mai feroce din Europa. Dacă Bayern nu deraiază de pe drumul său, Robben are mari şanse să fie uzurpatorul tronului pe care a fost aşezat acum Cristiano Ronaldo.