Cine va ocupa locul lăsat liber în Senat după ce Claudiu Manda a obţinut un mandat de europarlamentar

Locul lăsat liber în Senat de către Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj, care a obţinut un mandat de eurodeputat în urma alegerilor europarlamentare din 26 mai, va fi ocupat de către consilierul judeţean Eugen Gioancă.

15 iun. 2019, 11:13
Cine va ocupa locul lăsat liber în Senat după ce Claudiu Manda a obţinut un mandat de europarlamentar

Eugen Gioancă devine senator după ce secretarul general al PSD Dolj, Cosmin Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, care s-a aflat înaintea lui pe lista de candidaţi PSD Dolj pentru Senat la alegerile parlamentare din 2016, a decis să nu meargă în Parlament, conform Agerpres.

„Am decis să nu merg în Senatul Romaniei şi să rămân vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Dolj. Este o perioadă foarte încărcată ca volum de muncă, sunt multe proiecte pe care le implementăm şi doresc să fiu alături de echipa de la Consiliul Judeţean, să pun umărul la atingerea tuturor obiectivelor stabilite. De asemenea, în calitate de secretar general al PSD Dolj, îmi doresc să fiu prezent permanent în mijlocul colegilor din organizaţii”, a spus Cosmin Vasile, sâmbătă, după Conferinţa extraordinară a PSD Dolj, în cadrul căreia au fost votaţi cei 175 de delegaţi ai organizaţiei la congresul din 29 iunie, fiind cea mai mare delegaţie din ţară.

Conferinţa extraordinară de sâmbătă a PSD Dolj a adoptat şi o rezoluţie prin care organizaţia susţine continuarea guvernării.