Cine va prelua INTERIMATUL la Primăria Capitalei în locul lui Oprescu

Marin Ştefănel Dan, consilier general din partea PP-DD, între timp absorbit de UNPR, are cele mai mari şanse, potrivit unor surse Hotnews.ro, să asigure interimatul cât timp primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi în arest.

15 sept. 2015, 11:16
Cine va prelua INTERIMATUL la Primăria Capitalei în locul lui Oprescu

Nici unul dintre cei doi viceprimari nu a dorit să-şi asume interimatul. În această situaţie, legea prevede alegerea unor noi viceprimari care să îşi asume această funcţie.

Citeşte şi: Pieptea: CGMB se va întruni cel mai probabil marţi pentru a desemna un primar interimar

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, va lua marţi decizia de suspendare a primarului Oprescu dupa ce decizia de arestare pe 30 de zile a rămas definitivă, scrie Hotnews.ro Cel mai probabil, Consiliul General al Municipiului Bucuresti se va întâlni marţi seara pentru a alege edilul interimar.

Marin Ştefănel Dan face parte din Partidul Poporului – Dan Diaconescu, partid absorbit de UNPR in iunie 2015, şi este preşedinte al PPDD sector 5. Din 2012 acesta ocupa funcţia de consilier general.

Marin Ştefănel Dan s-a născut pe 19 iulie 1976 în Turnu Magurele, Teleorman. Acesta a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative, fiind licenţiat în Ştiinţe Administrative, în anul 1999 la Universitatea Bucureşti. A intrat in politica în 2008, însă nemulţumirea faţă de partidul în care intrase iniţial l-a determinat să treaca la PP-DD.

În prezent are profesia de analist politic.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) se va întruni, cel mai probabil, marți pentru a desemna un viceprimar care să preia atribuțiile primarului general, în condițiile în care Tribunalul București a comunicat prefectului hotărârea privind arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu, a precizat viceprimarul Cornel Piptea.