Cinematografele şi teatrele care funcţionează în clădiri vechi ar putea fi închise sau mutate în alte sedii

Cinematografele şi teatrele care funcţionează în clădiri vechi ar putea fi închise sau mutate în alte sedii. Edilul capitalei Sorin Oprescu vrea să ia această decizie pentru ca spectatorii să fie în siguranţă. El a trimis premierului Victor Ponta o scrisoare prin care cere ca legea consolidării clădirilor să fie schimbată.

17 ian. 2014, 10:57
Cinematografele şi teatrele care funcţionează în clădiri vechi ar putea fi închise sau mutate în alte sedii

Majoritatea cinematografelor vechi din Capitală, dar şi câteva teatre din centrul oraşului, locuri frecventate zilnic de sute de bucureşteni, pun în pericol oamenii, deoarece funcţionează în clădiri cu risc mare seismic, care ar putea să cadă la orice cutremur, potrivit România TV.

Primarul Sorin Oprescu intenţionează să închidă aceste localuri sau să le mute în alte sedii. În cazul în care va lua această decizie, primele pe listă sunt cinematograful Patria, Teatrul Mic şi Teatrul Nottara – instituţii care funcţionează în clădiri încadrate la gradul I de ris seismic.

Oprescu a trimis şi o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi cere să schimbe legea privind consolidarea clădirilor foarte vechi, deoarece actuala lege spune că dacă un singur proprietare se opune, atunci consolidarea nu se face.

Deasemenea, există şi propunerea ca proprietarii acestor tipuri de clădiri să nu le mai poată închiria.

Citeşte şi Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR