Cinematograful Gloria a fost transformat în sală de spectacole. Ce planuri are Gabriela Firea cu hala Laminorul

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat duminică seară sala multifuncțională de spectacole din spațiul fostului cinematograf Gloria.

21 mai 2017, 17:26
Cinematograful Gloria a fost transformat în sală de spectacole. Ce planuri are Gabriela Firea cu hala Laminorul

Vă mulțumesc că ați venit (…) la faimosul odată cinema Gloria, care, din nefericire, din lipsa investițiilor ajunsese acum ceva vreme o ruină. O clădire abandonată, o clădire în paragină. Acum doi ani de zile, primăria sectorului 3, domnul primar Robert Negoiță, a preluat în administrare această clădire și într-un timp record a adus-o în situația de a fi una dintre bijuteriile spațiului cultural al Capitalei. Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauza faptului că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toți bucureștenii. Este o sală multifuncțională, cu 406 locuri, iar aici în fața clădirii, pe parcursul verii se vor organiza evenimente culturale deosebite„, a spus Gabriela Firea.

Ea a adăugat în noua sală se vor juca piese de teatru, vor fi proiectate filme și vor avea loc spectacole. „Programul de investiții pentru evenimentele culturale din Capitală este unul generos. Primăria Capitalei a alocat un buget de aproape 30 de milioane de euro pentru teatrele din București și sunt mândră că în acest moment putem să spunem că facem și noi eforturi pentru ca Bucureștiul să devină cu adevărat, nu doar în teorie, o capitală culturală europeană„, a mai spus primarul general al Capitalei.

La rândul său, primarul sectorului 3 Robert Negoiță a afirmat că investiția în noua sală multifuncțională a costat mai puțin de 3 milioane de euro. „Această investiție, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puțin de 3 milioane de euro, cu TVA cu tot, 11 milioane și ceva de lei. Ca să avem un termen de comparație, mă uitam pe internet, Teatrul Național, fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacția nu doar de a fi realizat așa ceva, dar și de a face-o cu bani foarte puțini. Am făcut deja înștiințare către Primăria generală pentru că o dăm către Institutul de Cultură al primăriei Generale pentru a intra în circuitul Institutelor de teatru din București„, a susținut Negoiță.

Cu ocazia inaugurării noii săli, Teatrul Metropolis susține duminică seară spectacolul „Podu” în regia lui Horațiu Mălăele, spectacol la care asistă atât primarul general Gabriela Firea, însoțită de soțul său Florentin Pandele, cât și primarul sectorului 3 Robert Negoiță.

Totodată, Gabriela Firea a anunțat duminică seară că are un proiect comun cu Primăria sectorului 3, acela de a transforma hala Laminorul în cea mai importantă sala multifuncțională pentru spectacole și activități sportive.

Mai avem un proiect comun. Vă dau acum câteva detalii în premieră, ca tot dintr-o clădire ajunsă o ruină — hala Laminorul, împreună să realizăm cea mai importantă sală multifuncțională pentru spectacole, pentru activități sportive și pentru alte tipuri de acțiuni toate în beneficiul cetățenilor. Chiar vorbeam (…) Acolo vor fi de fapt, nu una, ci patru-cinci săli de nivelul celei care se află acum la Teatrul național. Este nevoie în București de săli de teatru, de săli de spectacole, de săli de cinema, altele decât în mall-uri dacă ne dorim cu adevărat să fim o capitală culturală europeană„, a mai spus Gabriela Firea.