Cinism : Regimul Assad îşi expune crimele în public

O organizaţie pentru apărarea drepturilor omului care monitorizează evoluţiile din Siria are dovezi despre cel mai cinic masacru în rândul civililor

06 dec. 2011, 11:04
Cinism : Regimul Assad îşi expune crimele în public

Într-o piaţă publică din Homs, 34 de cadavre au fost „expuse” de milţiile loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ca „trofeu” al acţiunilor lor criminale, ce urmăresc reprimarea sirienilor ostili regimului dictatorial de la Damasc.

Un martor ocular din cadrul organizaţiei siriene pentru apărarea drepturilor omului, Sirian Observatory for Human Rights, care monitorizează pierderile de vieţi omeneşti din ambele tabere – cea a manifestanţilor anti Bashar şi cea a armatei şi miliţiilor „shabiha” ale preşedintelui – a informat că trupurile neînsufleţite ale civililor sirieni fuseseră aşezate acolo pentru intimidare, piaţa respectivă aparţinând unui cartier din Homs, Al-Zahra, controlat de simpatizanţii lui Assad, scrie The Telegraph, în ediţia online.
După 9 luni de la începutul protestului,  timp în care 4.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, regimul de la Damasc continuă să trimită mesaje contradictorii despre strategia sa, în timp ce comunitatea  internaţională îl avertizează cu sancţiuni şi îl izolează din ce în ce mai mult.

Assad nu numai că nu dă vreun semn că ar vrea să renunţe paşnic la putere, ci din contră, este din ce în ce mai agresiv, represiv şi trimite mesaje derutante. De pildă, duminică trimisese o scrisoare către Liga Arabă, prin care o anunţa că primeşte observatori în Siria din partea sa. Prin această strategie, Assad urmăreşte să evite noi sancţiuni din partea Ligii.  
Liga Arabă a impus sancţiuni Siriei săptămâna trecută, după refuzul Damascului de a primi din partea Ligii observatori. Acesta a fost însă numai unul dintre motivele sancţiunilor.