Deși ”Ciobănița din Boița” merge la facultate și are și un job part time la un magazin, își face mereu timp să meargă la stână. Vara, tatăl Mihaelei, Toma Lupescu, își face stână pe șesul din marginea orașului Avrig, peste Olt. El și soția lui respectă cu sfințenie tradițiile pastorale, iar cele două fiice ale lor, Mihaela și Adela, care este elevă în clasa a XI-a, îi ajută cu tot ce pot și ori de câte ori găsesc puțin timp.
Cu ciomagul în mână și cojocul pe umeri, fetele urcă, iarna, pantele abrupte, la saivanul unde iernează mioarele.
”Eu împreună cu familia mea suntem crescători de oi, această tradiție o practicăm din moși strămoși și nu cred că vreodată aș putea face altceva. Ne mândrim cu ceea ce facem și ducem tradiția mai departe copiilor, nepoților și tot așa. Ținând cont că sunt și la facultate, asta nu mă împiedică să-mi petrec restul timpului lângă oițe”, a povestit Mihaela Lupescu pentru Revista Ferma.
Toma Lupescu este mândru peste poate de ajutorul pe care-l primește de la fiicele lui. Se uită la alți oieri care au băieți, dar care nu au parte de ajutorul acestora, căci perspectiva unei vieți petrecute lângă turma de oi nu e deloc atrăgătoare.
”Aici noi avem mereu câte ceva de lucru, nu este ușor, dar ne place ceea ce facem. Îmi ajut părinții indiferent de cât de grea pare să fie activitatea, părerea mea este că dacă fiecare ar face ce îi place i-ar fi drag să muncească. Fiecare tânăr să își urmeze visul lui!”, este de părere Mihaela.
Iar iubirea față de mioare le este răsplătită cu vârf și îndesat de către mioare. Familia Lupescu produce brțânzeturi de oaie delicioase, cărora li s-a dus vestea până în Capitală.