Ciobanul Aftene a mers pe jos 130 km pentru a ajunge la familie. ”Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos”. A fost ajutat de câțiva jandarmi

Un cioban în vârstă de 63 de ani a parcurs pe jos 130 de km pentru a ajunge acasă. Nu avea bani de transport. Bărbatul plecase din Zimnicea și trebuia să ajungă la Galați. După patru zile a reulit să ajungă la București. Câtorva jandarmi li s-a făcut milă de el, au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren.

23 apr. 2023, 09:46
Ciobanul Aftene a mers pe jos 130 km pentru a ajunge la familie. ”Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos”. A fost ajutat de câțiva jandarmi

Domnul Aftene a plecat din Galați ca să lucreze ca cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul și-a luat lucrurile și a plecat. Rămas fără bani, bărbatul a mers pe jos din Zimnicea spre București. În patru zile, în care a parcurs 130 de kilometri, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Ajuns la București, ciobanul a avut norocul de a da peste mai mulți tineri jandarmi cărora li s-a făcut milă de el. I-au cumpărat bilet de tren, mâncare și l-au urcat în trenul care l-a dus acasă.

Citește și: Ghiță Ciobanul denunță un potențial jaf național. Cum și-ar dori „mafia oieritului” să distrugă fermierii români. Celebrul personaj i-a trimis o scrisoare deschisă lui Nicolae Ciucă

Întreaga întâmplare a fost povestită într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

”Din cel mai sudic oraș al țării, un cioban în vârstă de 63 de ani a parcurs pe jos 130 de km. La București, s-a întâlnit cu jandarmii.
” – Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns in București.”

Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni care l-au găsit pe bărbat au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren domnului Aftene.

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Domnul Aftene plecase din Galați ca să lucreze ca și cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele 4 zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns in București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.


Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți”, a postat Jandarmeria.