Ciocniri la frontieră. Migranţii se apropie de Statele Unite

Publicat: Luni, 29 Octombrie 2018 13:44 // Actualizat: Luni, 29 Octombrie 2018 13:44 // Sursa: romaniatv.net

Caravana migranţilor din America Centrală către SUA face o pauză în Mexic; ciocniri la podul de la frontiera dintre Guatemala şi Mexic.

Caravana migranţilor din America Centrală, aflată în drum către Statele Unite, a făcut o pauză în localitatea Tapanatepec, în statul Oaxaca, iar ciocniri au avut loc pe podul de la frontiera între Guatemala şi Mexic, unde poliţişti au oprit intrarea a peste 1.000 de oameni din Honduras, relatează AFP.

Zvonul fals al răpirii unui copil a agitat sâmbătă seara (ora locală) caravana, iar un bărbat abia a scăpat de un lişaj, refugiindu-se într-o biserică, la Tapanatepec.

În urma unui vot prin ridicarea mâinii, migranţii au respins, cu o zi înainte, un plan de ajutorare propus de către preşedintele mexican Enrique Peña Nieto şi au preferat să-şi continue drumul către Ciudad de Mexico, unde vor să depună cereri în vederea obţinerii de permise de migrare, pentru a-şi putea continua drumul către Statele Unite.

Preşedintele mexican a lansat vineri un plan - intitulat ”Tu eşti în casa ta” - care le oferea migranţilor o asigurare medicală, educaţie copiilor lor şi locuri de muncă temporare, cu condiţia ca ei să depună cereri de azil în statele Chiapas şi Oaxaca, în sudul Mexicului.

Citeşte şi Urgenţă Naţională. Donald Trump scoate armata la frontierele ţării: vor fi opriţi

Guvernul mexican a trimis o delegaţie şi poliţişti care au blocat caravana, timp de două ore, pe drum, pentru a se asigura că migranţii cunosc planul propus.

Carava urma să repornească luni dimineaţa (ora locală) către Niltepec, iar apoi către Ciudad de Mexico, după care să încerce să ajungă la frontiera cu Statele Unite. Ei au plecat din Honduras pe 13 octombrie, fugind din calea violenţei şi sărăciei din ţara lor.

Preşedintele Donald Trump a promis să-i împiedice să intre pe teritoriul american şi  a anunţat că trimite 800 de militari la frontieră.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H