Ciocolata care nu îngrașă chiar există! Cum preparați cel mai gustos desert în doar 10 minute

Tuturor ne place ciocolata și ne-am dori să o putem mânca oricând, în orice cantitate dorim, iar silueta noastră să nu aibă de suferit. Se poate așa ceva? Răspunsul este da. E un scenariu realizabil, însă va trebui să vă găsiți puțin timp ca să faceți chiar voi ciocolata.

23 ian. 2022, 12:16
Ciocolata care nu îngrașă chiar există! Cum preparați cel mai gustos desert în doar 10 minute

Încercați să evitați pe cât posibil să cumpărați ciocolată din magazine. Cea mai sănătoasă și prietenoasă cu silueta voastră e ciocolata de casă. Mai ales că puteți controla cât zahăr sau îndulcitor să puneți.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, are o rețetă de ciocolată de casă care nu îngrașă, e de post și nu are zahăr.

Ciocolata mea conține două surse principale de grăsimi sănătoase (unt de cacao și ulei de cocos), o sursă bogată de magneziu (pudra de cacao), scorțișoară (condiment care ajută la normalizarea glicemiei și la reducea poftei de dulce) și un îndulcitor natural care se găsește în natură, adică în unele fructe și legume – erititol. La o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post care nu îngrașă avem un număr de kilocalorii sub 100, iar cantitatea de carbohidrați este minimă”, a spus Anca Alungulesei.

Nu e nevoie să renunțați de tot la acest produs pe care îl adorați, ci doar să eliminați zahărul din ciocolată.

„Pentru persoanele care nu pot face față lipsei de dulce, am creat o strategie personalizată în care fac anumite ajustări ale dietei, astfel încât într-un anumit moment al zilei să poată consuma 20 de grame de ciocolată. Însă, în paralel, îi învăț cum să identifice pofta și ce tehnică să adopte astfel încât, pas cu pas, să o dizolve”, a mai spus terapeutul în nutriție.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie

  • 50 grame unt de cacao (topit la bain-marie)
  • 150 grame unt de cocos (topit la bain-marie)
  • 50 grame cacao pudră
  • 50 grame eritriol (îndulcitor natural)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • migdale, alune de pădure, zmeură liofilizată (pentru decor)

Cum se prepară 

Mai întâi puneți untul de cacao peste untul de cocos topit, apoi adăugați pudra de cacao, scorțișoara și îndulcitorul.

Amestecați bine cu ajutorul unui tel până când observați că s-a omogenizat compoziția. Apoi, turnați ciocolata lichidă într-o formă de silicon și adăugați migdale, alune de pădure ori zmeură liofilizată.

Puneți ciocolata la congelator pentru cel puțin 10 minute ca să se întărească, după o puteți scoate din forma de silicon.

Beneficiile consumului ciocolatei de casă

În caz că nu știați, ciciolata are numeroase beneficii. Ajută aparatul cardiovascular, îmbunătățește funcția cerebrală, te face mai fericit, e bogată nutritiv, e bogată în antioxidanți, are efect de anti-îmbătrânire, reduce riscul unor complicații în sarcină.