Ciocolată cu plastic vândută în magazine

Un alt scandal zguduie piaţa alimentară din România. După brânza cu e coli, apa cu microbi şi carnea spălată cu detergent, am ajuns să mâncăm ciocolată cu bucăţi de plastic în ea. Magazinele Penny Market și XXL Mega Discount au retras produsele de ciocolată 'Crazy Collection'.

04 apr. 2016, 11:50
Ciocolată cu plastic vândută în magazine

Autoritățile din România au transmis o notificare în Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje al Comisiei Europene (RASFF) cu privire la existența unor bucăți de plastic în bomboanele de ciocolată marca ‘Crazy Collection’ provenite din Polonia. Notificarea a fost înregistrată în data de 1 aprilie 2016.

Ciocolata provine din Polonia, iar autorităţile de la noi au reclamat deja prin Sistemul Rapid de Alerta al Uniunii Europene acest produs. Mai exact, vorbim despre ciocolata cu lapte cu biscuiti cu cacao de 300 de grame, Crazy Collection”.

Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul în oricare dintre magazinele Penny Market sau XXL Mega Discount, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia.

Citeşte şi Japonezii au descoperit bacteria care „mănâncă” plasticul

Societatea SC REWE România SRL, proprietarul magazinelor Penny Market și XXL Mega Discount, informează că a fost notificată în data de 28 martie 2016, de către un consumator, care a identificat un corp străin în produsul ‘Crazy Collection’ și în consecință a retras în aceeași zi produsul respectiv din toate magazinele, într-o cantitate de aproximativ 3.250 de bucăți.

De asemenea, SC REWE România precizează că a notificat Autoritatea Națională Sanitara Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) și totodată a declanșat o rechemare voluntară a produsului ‘Crazy Collection’ ciocolată cu lapte cu biscuiți cu cacao 300 grame, termen de expirare 12.02.2017, comercializat în magazinele Penny Market și XXL Mega Discount.