Ciocolată cu substanţe cancerigene descoperită în Germania. Produsele se găsesc şi în România

Ciocolata Kinder ar conține substanțe posibil cancerigene, susţine o organizație nonguvernamentală din Germania, care a publicat de curând rezultatele unor studii asupra unor tipuri de ciocolată aflate pe piață în toată lumea, potrivit The Independent.

09 iul. 2016, 19:11
Ciocolată cu substanţe cancerigene descoperită în Germania. Produsele se găsesc şi în România

Potrivit Foodwatch, ciocolatelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanțe potențial periculoase. Acestea contin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH), substanțe create atunci când uleiul este rafinat. Foodwatch a testat 20 de tipuri de produse, precum Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen și bomboanele Nougat Minis, în care s-au găsit uleiurile minerale saturate (MOAH), scrie The Independent.

Organizația a solicitat, printr-o scrisoare către producatori, retragerea de pe piață a acestor dulciuri destinate în special copiilor. Comisia Europeană pentru Siguranța Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind „posibil cancerigene și cu potențial de mutații genetice”.

În urma anunțului, mai multe state s-au autosesizat, cerând, la rândul lor teste asupra produselor, dar și retragerea lor de pe piață. Ministrul Economiei și Comerțului din Qatar a anunțat că a trimis mostre de ciocolată Kinder la laboratoarele Ministeruluin Sănătății, pentru a fi verificate.