Ciolacu este convins că Iohannis îl va numi premier şi anunţă reduceri masive: „Îmi doresc să existe jumătate de personal la cabinetele demnitarilor

Președintele PSD spune că este convins că rotația premierilor se va face până în 1 iunie. „Nu avem o dată fixă, sunt ferm convins că se va face această rotație până în 1 iunie”, a spus luni seara Marcel Ciolacu, anunţând şi cîteva dintre proiecte.

01 mai 2023, 23:20
Ciolacu este convins că Iohannis îl va numi premier şi anunţă reduceri masive: „Îmi doresc să existe jumătate de personal la cabinetele demnitarilor

Întrebat dacă este sigur că președintele Iohannis este de acord cu numirea lui ca prim-ministru, Marcel Ciolacu a spus: „E o decizie politică, tot timpul există… dar nu cred că în acest moment se pune problema așa”. Întrebat, de asemenea, despre miniștrii care vor fi înlocuiți, Marcel Ciolacu a răspuns: „În acest moment avem un protocol și îl respectăm. Decizia finală se va lua de către liderii coaliției și pe urmă se vor discuta în partide. (…) Nu e corect să vorbim de schimbără de anumiți miniștri cu o lună înainte, nu mai funcționează ministerul. În primul rând tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă, luni seară, că în coaliţie s-a convenit asupra unei mai bune gestionări a fondurilor şi să se facă o analiză a secretarilor de stat. ”Îmi doresc ca în cabinetele demnitarilor să fie la jumătate de personal”, a declarat Ciolacu. Întrebat despre o achiziţie extravagantă la Camera Deputaţilor – scaune cu diferite specificaţii, măsuţe de cafea, biblioteci şi alte bunuri – Ciolacu susţine că s-a decis că aceasta nu mai este oportună şi nu va fi realizată.

Marcel Ciolacu a răbufnit: Avem o ciumă a pensiilor speciale. Nu e o problemă să scăpăm de ea, s-a scăpat şi de ciuma de la PSD

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seară, la Antena 3, pe ce s-a ajuns la un consens în coaliţie, pentru reducerea cheltuielilor şi a declarat: ”Pe o mai bună rânduială a cheltuielilor. Haideţi să fim şi corecţi, până la urmă, şefii instituţiilor, miniştrii, trebuie să îşi facă o evaluare. Şi noi, politic, am cerut toţi trei – eu, domnul Kelemen Hunor, domnul Nicolae Ciucă – facem o analiză pe secretarii de stat. Poate sunt prea mulţi în cabinetele demnitarilor. Eu îmi doresc ca în cabinetele demnitarilor să fie la jumătate de personal, cât sunt acum. Este o abordare corectă. Nu poţi să ceri în continuu numai de la români. Nu măreşte nimeni nicio taxă, niciun impozit. Vă spun foarte clar”. Ciolacu a recunoscut, de asemene, că există ”componenta de evaziune fiscală” care trebuie combătută. ”Avem şi componenta de evaziune fiscală, pentru că nu s-a făcut digitalizarea ANAF-ului. Nu domnul Heiuş e responsabil, şi noi am avut luceferi, staţi liniştit, nu numai PNL, şi noi am avut la Finanţe. Nu am auzit să vorbească de digitalizare”, a mai declarat Ciolacu.

”Asta e o componentă, faptul că există încă evaziune fiscală. S-a venit cu un pachet consistent de măsuri. De exemplu, tot ce însemană cumpărări de bunuri în sistemul privat nu se mai poate face decât pe e-facturare, pe factura electronică. Tot ce însemană produse accizabile pe teritoriul României nu se vor mai putea vinde decât pe e-facturare prin factură electronică, tot ce înseamnă produse cu potenţial de evaziune fiscală cum sunt legume, fructe, flori, minerale, toate se vor face pe factură electronică.

Sorin Grindeanu tranşează problema pensiilor speciale: „Trebuie adoptată soluţia radicală: fără pensii speciale. Deloc. Nu merge altfel”