Cioloş: Îi rog, pe cei care învinuiesc Guvernul de teamă, să pună în practică ceea ce cer altora să facă

Premierul Dacian Cioloș le-a cerut celor care învinuiesc Guvernul de teamă sau lipsă de responsabilitate "să pună în practică ceea ce cer altora să facă".

02 feb. 2016, 04:26
Cioloş: Îi rog, pe cei care învinuiesc Guvernul de teamă, să pună în practică ceea ce cer altora să facă

„Nu vreau să dau lecții nimănui. Îi rog doar, cu respect și încredere, pe cei care învinuiesc guvernul de teamă sau lipsă de responsabilitate, să pună în practică ceea ce cer altora să facă. Schimbarea poate veni și din dezordine, dar cred că e mai solidă dacă ea vine din ordinea firească a lucrurilor”, a scris Cioloș, pe Facebook, puțin după miezul nopții de luni spre marți.

Premierul a mai spus că ziua de luni a fost o zi „grea”, în care a încercat să ia decizia „cea mai înțeleaptă”.

„Astăzi a fost o zi grea. Am încercat să iau decizia cea mai înțeleaptă, pornind de la o anumită ordine a lucrurilor, care ar trebui să stea la baza schimbării pe care ne-o dorim. O ordine care îl pune pe fiecare la locul lui, pentru a-și asuma răspunderea dată de poziția pe care o are”, a arătat Cioloș.

Șeful Guvernului a avut luni o serie de întâlniri cu liderii partidelor parlamentare pe tema modificării legii alegerilor locale. În urma acestor discuții, Cioloș a spus că decizia organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin trebuie luată în Parlament și că Guvernul e gata să sprijine un astfel de demers.