Cioloş, acuzat că şi-a înfiinţat partidul cu ajutorul unei case de avocatură fondată de un fost securist. Reacţia liderului PLUS

Publicat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 20:04 // Actualizat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 20:04 // Sursa: romaniatv.net

Istoricul Marius Oprea susţine că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, a fost înfiinţat cu ajutorul casei de avocatură „Iordache & Partners”, fondată de Alexandru Iordache, despre care spune că a fost maior de Securitate şi coordonatorul anchetei penale împotriva sa, în 1988. Dacian Cioloş a reacţionat, afirmând că asocierea numelui său cu oameni pe care nu îi cunoaşte este „un lucru mizerabil“.

Foto: impreunapentruromania.ro

Marius Oprea scrie, într-un articol: „Toţi fondatorii (PLUS - n.r.), aşa cum apar pe site-ul Tribunalului Bucureşti sunt de la Casa de avocatură „Iordache & Partners", fondată în 1992 de Alexandru Iordache, personaj care mi-e mai cunoscut mie, lui Caius Dobrescu şi Sorin Matei drept "maiorul Alexandru" de la Securitate, coordonatorul anchetei penale la care am fost supuşi în vara anului 1988. Secretarul general al partidului condus de Dacian Cioloş este Iordache Adrian Alexandru ("managing partner" la „Iordache Partners") şi fiul fostului nostru anchetator, "maiorul Alexandru", de la Serviciul de anchete penale al Securităţii Municipiului Bucureşti. Preşedintele partidului este o anume Daneş Raluca Florina (senior associate la firmă) şi vicepreşedinte este Iordache Iulia (soţia secretarului general şi nora lui Alexandru Iordache). Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii condus de Dacian Cioloş a fost înfiinţat, aşadar, ca partid de familie al fostului meu anchetator de la Securitate".

Marius Oprea susţine că Alexandru Iordache este „eminenţa cenuşie" din spatele partidului fostului premier.

În replică, Dacian Cioloş a scris pe pagina sa de Facebook: „Articolul care a apărut astăzi va ajuta PLUS să fie mai bun, deşi nu are nicio legătură cu jurnalismul. Asocierea numelui meu cu oameni pe care nu îi cunosc este un lucru mizerabil. La fel de mizerabilă este şi afirmaţia că ar exista o eminenţă cenuşie în spatele meu. Nu am judecat şi nici nu voi judeca vreodată oamenii în funcţie de rudele lor, ci în funcţie de faptele lor".

El spune că atacurile sunt din ce în ce mai dese, pentru că "o clasă politică nouă este o ameninţare pentru politicienii vechi, iar orice scandal implicând oamenii noi amorţeşte speranţa că există o alternativă". "Insinuările pline de răutate vehiculate în media reprezintă o tactică veche, bine pusă la punct de oamenii care controlează de peste zece ani politica şi o bună parte a presei", adaugă Cioloş.

„În mod ironic, „jurnalistul" care semnează atacul de astăzi are acelaşi nume de familie ca unul dintre cei mai controversaţi oameni politici din România. Având în vedere cât de mulţi români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra" că există cel puţin o legătură între oricare dintre noi şi Securitate. Scopul meu nu este să sap după mizerii şi să produc scandal pentru a ajunge în atenţia publicului. Scopul meu este să ajut, cu tot ceea ce pot, să avem o Românie mai bună", mai scrie fostul premier.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Alexandru Iordache dacian ciolos Marius Oprea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
26 Oct
noapte 13 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H