Cioloş anunţă convocarea partidelor din coaliţie la Cotroceni: „Preşedintele ne va invita ca să-i confirmăm că avem o înţelegere”

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a declarat luni că protocolul de coaliție este finalizat şi că următorul pas este ca preşedintele Klaus Iohannis să-i invite pe reprezentanţii partidelor la Cotroceni, pentru a confima oficial înţelegerea.

21 dec. 2020, 12:14
Cioloş anunţă convocarea partidelor din coaliţie la Cotroceni: „Preşedintele ne va invita ca să-i confirmăm că avem o înţelegere”

Cioloş a anunţat luni că cel mai probabil marţi va avea loc întâlnirea oficială între reprezentanţii coaliţiei de guvernare şi preşedintele Klaus Iohannis, care va oficializa acordul de funcţionare care va fi semnat luni la Palatul Parlamentului.

„Eu cred că, dacă mâine va fi posibil, președintele ne va invita ca să îi confirmăm ceea ce e deja public și anume că avem o înțelegere în această coaliție de guvernare”, a spus la Digi24 Dacian Cioloș.

Cioloş precizează că programul de guvernare va fi gata în cursul zilei de luni

„Se mai fac ultimele ajustări. Ieri seara am discutat ultimele lucruri, ultimele detalii la nivel politic. E finalizat deja protocolul de coaliție. Nu l-am semnat aseară pentru că am rămas până mai târziu să să ajustăm ultimele detalii la programul de guvernare. Foarte probabil mâine președintele ne va chema la consultări să confirmăm coaliția, să confirmăm primul ministru și să dăm drumul la instalarea guvernului”, adaugă Cioloș.

Copreședintele USR PLUS apreciază că viitorul guvern va putea fi instalat până pe 27 decembrie.

„Acordul de coaliţie va fi semnat de către liderii celor trei formaţiuni politice luni, în jurul orei 19,00, la Parlament”, precizează surse citate de Agerpres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, pe 18 decembrie, că PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra structurii Guvernului şi a funcţiilor de conducere din Parlament, afirmând că toate cele trei formaţiuni politice au decis să-l susţină în funcţia de premier pe Florin Cîţu.

Citeşte şi: Acordul de funcţionare a coaliţiei de guvernare PNL, USR-PLUS, UDMR va fi semnat luni, la ora 19