Cioloş anunţă prima victorie a platformei de „tăiat hârtii”: Ministrul Agriculturii a eliminat opt tipuri de documente

La mai puţin de o lună de la lansarea platformei online maisimplu.gov.ro, care are drept scop debirocratizarea administraţiei publice prin eliminarea unor documente sau tipuri de dosare Dacian Cioloş anunţă o primă victorie.

16 mart. 2016, 20:56
Cioloş anunţă prima victorie a platformei de „tăiat hârtii”: Ministrul Agriculturii a eliminat opt tipuri de documente

„Ministrul Agriculturii, domnul Irimescu, a identificat deja – la o primă trecere în revistă – opt documente, solicitate până acum, de ani de zile, fiind considerate indispensabile pentru subvenţii la Agenţia de Plăţi sau, în general, pentru accesul la finanţare şi care, după o primă analiză, s-a descoperit că ele nu sunt de fapt indispensabile şi chiar nu sunt utile. Astfel, a luat decizia, prin ordin de ministru, să le elimine, fără să fie nevoie de lucruri prea complicate. Recomand tuturor miniştrilor să facă acelaşi lucru„, a declarat Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat că procesul de simplificare şi debirocratizare poate fi dificil, mai ales atunci când s-au creat anumite reflexe, dar nu este imposibil.

Citeşte şI: Dacian Cioloş vrea să renunţe la birocraţie. A lansat platforma de „tăiat hârtii”

„Vreau să pornim de la eliminarea unor documente sau avize care sunt inutile. Pur şi simplu să renunţăm la ele, la anumite documente sau anumite taxe. Mai putem simplifica anumite lucruri printr-o mai bună interconectare a bazelor de date pe care diferitele autorităţi publice le au. O să insistăm, în etapa a doua a procesului de reducere a birocraţiei, şi pe aceste aspecte legate de interconectivitate. Aşadar, într-o primă fază, să renunţăm la anumite proceduri, care sunt inutile, proceduri, documente, acte, şi aici protocoale între instituţii ar trebui să rezolve problema, şi apoi, în a doua etapă, a început deja acest proces, să avansăm cu nişte standarde minime de interoperabilitate între bazele de date, în aşa fel încât să putem schimba informaţii”

Vezi discursul integral de la reuniunea cu miniştri şi şefi de agenţii privind procesul de debirocratizare.