Cioloş: Dacă e populistă şi fără surse de finanţare, orice lege va fi atacată la Curtea Constituţională

Premierul Dacian Cioloș a afirmat vineri, la Alba Iulia, că dacă e populistă și nu are surse de finanțare, orice lege va fi atacată la Curtea Constituțională, indiferent de cine e susținută.

04 nov. 2016, 18:10
Cioloş: Dacă e populistă şi fără surse de finanţare, orice lege va fi atacată la Curtea Constituţională

Orice lege, indiferent de cine o votează, dacă e populistă și dacă nu are surse de finanțare, noi vom lua măsuri și acolo unde avem argumente, le vom ataca la Curtea Constituțională„, a declarat, într-o conferință de presă, premierul Dacian Cioloș.

Șeful Guvernului a subliniat din nou că nu va susține măsurile populiste, indiferent de partidul care le promovează, el răspunzând astfel și întrebării unui jurnalist referitoare la majorările de salarii și indemnizații prevăzute de programul de guvernare al PNL.

Dacian Cioloș s-a aflat vineri la Petroșani și Alba Iulia, unde s-a întâlnit cu autoritățile locale din Valea Jiului și din zona Roșia Montană — Munții Apuseni, cărora le-a prezentat mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenție, care vizează și aceste două foste zone miniere mono-industriale.

Pe lângă discuțiile cu autoritățile locale din fostele zone miniere Valea Jiului și Roșia Montană — Munții Apuseni, premierul Dacian Cioloș a avut întâlniri cu membri ai Senatului Universității din Petroșani și a vizitat Biroul local al Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică — Valea Jiului.

Primul ministru a fost însoțit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, de consilierul de stat Ionel Dancă, coordonatorul Unității Guvernamentală de Asistență Tehnică, precum și de secretarul de stat din Ministerul Culturii, Oana Bogdan.

Citeşte şi Cioloş: Guvernul va avea o abordare integrată a resurselor financiare şi asistenţei tehnice pentru trei regiuni defavorizate