Cioloş REORGANIZEAZĂ Guvernul. Cancelaria premierului va EVALUA şi AVIZA INIŢIATIVELE de la ministere

Publicat: Luni, 30 Noiembrie 2015 19:05 // Actualizat: Luni, 30 Noiembrie 2015 20:59 // Sursa: romaniatv.net

La Palatul Victoria va intra în vigoare o reorganizare a activității: orice inițiativă de la ministere va trece pentru evaluare și aviz la Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș înainte de a intra în ședință de guvern.

Foto: Romania TV

Cancelaria premierului va acționa ca punct central de coordonare și evaluare a inițiativelor de la ministere printr-un sistem de management informațional, care există deja la Palatul Victoria, potrivit euractiv.ro.

Citeşte şi: Cioloş, MESAJ pentru ROMÂNI cu ocaziei Zilei Naţionale: Vrem o ţară cu care să ne MÂNDRIM şi pentru PREZENTUL ei

Scopul acestei măsuri este acela de a asigura coerența inițiativelor ministerelor cu strategia Guvernului. Un demers de la un minister, de pildă, va primi de la Cancelarie un aviz pe componenta de politici publice. De la Secretariatul General al Guvernului va primi un aviz tehnic.

Cancelariei îi revine, astfel, și un rol de coordonare între ministerele de linie care vor fi implicate, apoi, în implementarea unei măsuri. Asta nu înseamnă că metoda grupurilor de lucru va fi eliminată sau înlocuită, ci că se dorește "o orientare a comunicării între ministere mai degrabă către obiectiv și nu către procedură", afirmă sursele EurActiv.ro.

Șeful cancelariei premierului este Ioan Dragoș Tudorache. Din structura guvernului, așa cum a fost gândită de Dacian Cioloș, reiese rolul important de șef al cancelariei, care a fost ridicat la rang de ministru.

Acest demers de reorganizare a activității Guvernului vine după ce, săptămâna trecută, ministrul delegat pentru consultare publică și dialog social Violeta Alexandru, anunța intenția Executivului de a desecretiza actele care intră în ședința de guvern.

La un eveniment organizat de un ONG, Violeta Alexandru preciza că „se lucrează la această posibilitate", așa încât opinia publică să poată consulta documentele înainte ca ele să fie discutate în ședința de guvern.

Dincolo de componenta de consultare, beneficiul direct ar fi, spre exemplu, desecretizarea memorandumurilor din ședința de Executiv, care, în prezent, nu pot fi vizualizate.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 nov 20:18
Răspunde | Votează email 0 email
livia
Domnilor- ciolos, si ceilalti faceti-va treburile cum vreti ca tot ce ne spuneti acum este praf in ochii credulilor care traiesc cu400- 600 lei pe luna iar voi va puneti salarii care nu se pot compara cu saracia noastra si oricum NU VA INTERESEAZA SOARTA CELOR DE JOS- sinteti sa acaparati si voi mai mult ca cei dinainte DOAMNE TINE-NE CREDINTA ORTODOXA A VOSTRA CARE E? A PRESEDINTELUI???????? TRAIM IN R O M A N I A= ORTODOXIE¡¡¡¡
30 nov 19:17
...evaluare și aviz la Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș înainte de a intra în ședință de guvern. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H