Cioloş solicită MAI şi MDRAP o analiză privind capacitatea de reacţie a României în cazul unei catastrofe

Premierul Dacian Cioloș a solicitat, luni, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să pregătească o analiză privind modul în care România este pregătită să facă față unei catastrofe precum cea din Italia.

29 aug. 2016, 12:21
Cioloş solicită MAI şi MDRAP o analiză privind capacitatea de reacţie a României în cazul unei catastrofe

Aș vrea să cer Ministerului de Interne, în primul rând, și Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice ca în termen de două săptămâni să vină cu o analiză a modului în care noi, România, suntem pregătiți în momentul de față să facem față unei eventuale astfel de catastrofe și să vedem ce măsuri mai trebuie luate„, a spus Cioloș, la începutul ședinței extraordinare a Guvernului.

El a precizat că ar vrea să aibă această informare în Guvern: „Aș vrea să avem această informare în Guvern, care să fie și publică”.

Premierul a menționat că, în urma incendiului din clubul Colectiv, au fost luate anumite măsuri la nivelul IGSU, iar MDRAP a inițiat mai multe demersuri.

Știu că la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în urma accidentului de la Colectiv, au fost luate anumite măsuri pentru a îmbunătăți capacitatea de reacție și pentru a clarifica rolul și responsabilitățile. Știu că sunt și programe de dotare. (…) Și, la fel, știu că Ministerul Dezvoltării (…) a inițiat mai multe măsuri și are o analiză legat de situația în care se află mai multe clădiri care sunt supuse unor riscuri într-o astfel de situație de catastrofă„, a declarat Cioloș.

Totodată, Dacian Cioloș i-a cerut vicepremierului Vasile Dîncu să informeze Guvernul cu privire la măsurile luate.

„V-aș ruga domnule vicepremier să veniți să informați Guvernul care sunt măsurile ce au fost luate și ce măsuri mai putem lua până la sfârșitul mandatului pentru a progresa și în acest domeniu„, a afirmat Cioloș.