Ciprian Ciucu, liderul PNL București, deranjat de o eventuală alianță cu PSD: „USR ar trebui să fie la guvernare”

Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, nu este deloc încântat de perspectiva unei colaborări a PNL-ului cu PSD-ul.

23 oct. 2021, 19:37
Ciprian Ciucu, liderul PNL București, deranjat de o eventuală alianță cu PSD: „USR ar trebui să fie la guvernare”

Ciprian Ciucu este de părere că USR-ul ar trebui să facă în continuare alianţă cu partidul pe care-l reprezintă şi, astfel, să rămână la guvernare.

Pentru că ştiu din interior dinamica, mi-a fost mai uşor să o înţeleg. Eu, de exemplu, am fost şi rămân în continuare slujitor ideii că USR trebuie să fie la guvernare. Îmi asum această opinie şi voi face tot ce ţine de mine ca PNL să aibă majorităţi acolo unde se poate cu USR, în Bucureşti.

Este drept, eu fac mai mult politică la nivel de Bucureşti. Nu sunt cel mai prezent în deciziile naţionale şi nu am impus, până acum, miniştri. Am ales să mă focalizez pe Buucreşti pentru că aici e nevoie de implicarea mea şi de sprijin pentru primarul general şi e o zonă mai descoperită politic decât partea naţională”, a declarat Ciprian Ciucu, la Digi24.

Totodată, edilul sectorului 6 a precizat că USR-ul a marşat foarte mult pe o campanie împotriva PNL şi dă exemplul lui Vlad Voiculescu, care, după părerea sa, a dat dovadă de agresivitate încă de la începutul mandatului.

A fost foarte mult tribalism din toate părţile şi există foarte mult tribalism în politica din România. Fiecare cu tribul lui. Relaţia de neîncredere între PNL şi USR a fost din campanie. USR a insistat foarte mult pe o campanie anti-PNL.

Fostul ministru Vlad Voiculescu, un tip pe care îl stimez dealtfel, a fost extrem de agresiv din ziua unu a mandatului. Evident, toate aceste lucruri s-au acumulat şi toată lumea s-a tribalizat. PNL s-a tribalizat, USR PLUS s-a tribalizat. Când zic acest lucru mă refer că fiecare nu vede dincolo de propria formaţiune, organizaţie, propriul grup din care face parte”, a mai precizat Ciucu.

Liderul PNL Bucureşti a evidenţiat, totodată, faptul că alegerile interne din PNL şi USR au fost mai dure decât alegerile parlamentare.

A venit acel episod cu demiterea lui Vlad Voiculescu care mai mult l-a radicalizat. Au venit cele două episoade cu alegerile interne din cele două partide, care au fost mai dure decât alegerile parlamentare. Cred că în ambele partide s-a cheltuit mai multă energie pe alegerile interne decât pe alegerile pe care împreună la câştigaserăm.

Şi în acest context al alegerilor interne, tribalizarea a continuat şi mai tare astfel încât cele două formaţiului politice s-au văzut mai degrabă de a fi în competiţie, o politică de forţă dusă de ambele părţi. Şi am ajuns aici, din nefericire. Nu ne convine”, a declarat Ciucu.

Ciprian Ciucu este de părere că atât PNL-ul, cât şi PSD-ul s-au radicalizat odată cu alegerile interne.

Toate deciziile politice se iau de obicei în Biroul Politic Naţional al PNL. Nu cred că îi convine nimănui să se alieze cu PSD. Cele două partide, pe fondul alegerilor interne s-au radicalizat. Există un principiu în politică în sensul că fiecare partid este autonom să decidă ce oameni propune pe anumite funcţii. (…)

Nu am participat la decizia ca premierul Cîţu să nu mai fie nominalizat de PNL, a fost o decizie pe care vicepreşedinţii partidului au propus-o şi BPN a votat-o”, a declarat Ciucu.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis a fost cel care a decis să nu-l mai propună pe Florin Cîţu pentru postul de premier, Ciucu a declarat că ”este probabil”, dar că nu are această certitudine întrucât nu a participat la discuţiile cu peşedintele.

Este probabil, nu am fost la aceste discuţii, nu particip la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis şi nu ştiu dacă de acolo a venit. Este de notorietate că este o colaborare între PNL şi Klaus Iohannis”, a declarat Ciucu.


loading...