Marica, dezamăgit de Daum. „Nu văd acea schimbare de care ne vorbeşte”

Ciprian Marica a subliniat lipsa unei ideii clare de joc a tricolorilor la meciul cu Danemarca (0-0) de la Cluj-Napoca, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018, dar își menține optimismul în privința calificării României la turneul final din Rusia.

28 mart. 2017, 12:40
Marica, dezamăgit de Daum. „Nu văd acea schimbare de care ne vorbeşte”

Ciprian Marica a fost prezent marți la Ziua Fotbalului de la Școala Gimnazială Generală Tudor Arghezi în cadrul programului național „Școala Altfel”, alături de alți foști jucători și actuali jucători, unde a jucat cu elevii și apoi a împărțit autografe micilor iubitori de sport.

„Cred că ne-a dezamăgit pe noi toți, dar pe de altă parte sunt în continuare optimist, avem în continuare șanse să ne calificăm matematic. Depinde totuși de noi, chiar dacă pierdem și în Polonia, avem încă șansa să câștigăm în Muntenegru și în Danemarca, sigur acasă nu mai vorbesc, și așa putem prinde locul 2. Ceea ce este trist este că vedem un antrenor care testează foarte multe sisteme, are încă probleme de adaptare după părerea mea în România. Nu înțelegem o ideea clară a jocului nostru și cred că acest lucru este cel mai îngrijorător. Pe lângă faptul că nu înscriem, nu arătăm nici un joc consistent , o idee de joc, nu ținem de minge. Chiar dacă înaintea acestui joc au fost 5-7 zile pentru a pregăti jocul, nu am văzut o idee de joc care să ne încânte ochiul în primul rând, de dragul spectacolului. Apoi clar că nu marcăm și rezultatul întârzie să apară. În ritmul ăsta e greu să ne calificăm, dar repet haideți să fim optimiști, e ușor să criticăm, să vorbim urât în momentul ăsta, după un semieșec”, a declarat Ciprian Marica, autor a 25 de goluri în 71 de meciuri pentru naționala României.

Un susținător al lui Christoph Daum când a preluat selecționata tricoloră, Ciprian Marica afirmă că ratarea calificării la CM 2018 nu ar mai justifica prelungirea contractului germanului, așa cum intenționează federația: „Am înțeles că se dorește o prelungire a contractului lui Daum, dar nu m-aș pripi în a lua o hotărâre în momentul acesta în ceea ce privește federația, însă cred că România trebuie să arate altfel, trebuie să arate o altă față. În ultimele partide am fost dezamăgiți, e normal. Eu am fost un susținător al lui Christoph Daum când a venit, dar nu văd acea schimbare de care ne vorbește, din păcate tind să spun cum am citit în presă, ne mințim că va fi bine, dar încă nu vedem nicio schimbare în bine. Nu întâmplător e faptul că Daum era ieșit din calcule de câțiva ani de zile și repet până la urmă și această încredere, această răbdare are limitele ei. Dacă nu vom merge la CM, nu știu de ce ar mai continua”.