Ciprioţii vor muri de foame: Magazinele alimentare mai au produse doar pentru maximum trei zile

După criza finaciară, Ciprul trebuie să se lupte acum şi cu o criză alimentară, supermarketurile anunţând că mai dispun de alimente pentru cel mult două zile.

23 mart. 2013, 11:51
Ciprioţii vor muri de foame: Magazinele alimentare mai au produse doar pentru maximum trei zile

Ciprul se află în pragul unei crizei alimentare. Preşedintele Asociaţiei cipriote pentru supermarketuri, Adamos Hadjiadamou , a declarat, potrivit canalului de televiziune RT, că în supermarketurile din insulă au mai rămas produse doar pentru două-trei zile.

În cazul în care băncile nu se vor deschide la începutul săptămânii viitoare, rafturile magazinelor din Cipru vor rămâne goale, a avertizat Hadjiadamou într-o declaraţie pentru televiziunea locală Sigma, informează Agerpres.

Ciprul a ajuns vineri la un acord cu Grecia privind vânzarea filialelor unor bănci cipriote, care operează pe teritoriul statului elen, iar Parlamentul de la Nicosia a aprobat primele măsuri ale planului de salvare, care trebuie să fie încheiat până luni, pentru ca insula să evite falimentul. Aceste măsuri, potrivit  estimărilor Băncii Centrale a Ciprului, ar trebui să aducă vistieriei 2 miliarde de euro.